Gaianes també decideix la suspensió de les seues festes patronals

L’Ajuntament de Gaianes va decidir dies arrere, per mitjà d’un decret d’alcaldia, la suspensió de les Festes Patronals que se celebren cada any a principis de setembre amb un gran seguiment en el conjunt de les comarques del Comtat i de l’Alcoià. Des del Consistori expliquen que han adoptat la mesura a causa de la crisi del Coronavirus i davant el risc que es puguen produir nous brots de la pandèmia si hi ha grans concentracions de públic.

En aquest sentit l’edil de Festes, Salvador Sendra, afirmava que la proposta de no celebrar els festejos ha comptat amb l’aval dels veïns així com les veïnes de la localitat al mateix temps que lamentava que enguany no es puguen desenvolupar els diferents actes en el seu format habitual “la veritat és que tota la població en general ha acceptat bé aquest canvi perquè el principal en aquests moments és la salut i no podem arriscar-nos a fer un pas arrere després de tot el que s’ha viscut en els últims mesos. De cara a l’any que ve, si tot va bé, prepararem les Festes amb més il·lusió i assegurança que les vivim amb moltes més ganes”, assenyala.

D’igual forma Sendra assegura que s’està analitzant la situació per a decidir si s’obri o no la piscina municipal aquest estiu “igual que passa amb les Festes creiem que seria molt difícil complir les exigències d’aforament o les normes sanitàries així que hui dia veiem complicat que aquesta instal·lació puga funcionar amb normalitat”, matisa.

Finalment, cal recordar, que les Festes de Gaianes se celebren tant en honor a San Franciso de Paula com a la Verge de la Llum i en les mateixes destaquen els balls tradicionals, els actes religiosos o les clàssiques revetles nocturnes amb les quals molts acomiaden els mesos estiuencs a les nostres comarques.

Foto: Les Festes de Gaianes tenen lloc cada mes de septembre

Send this to a friend