En marxa el pla local per a previndre incendis

L’Ajuntament d’Alcoi treballa durant tot l’any en el pla local per a la prevenció d’incendis forestals, seguint les tasques indicades en el document. Ara mateix s’ha estat actuant al voltant de moltes de les zones urbanes sensibles, en carreteres limítrofes a masses forestals, així com en determinades sendes i camins.
Entre les actuacions més destacades de les dutes a terme es pot ressaltar que s’ha esbrossat la carretera del Preventori a les casetes de Mariola, Trencacaps, Sideroparc, Serelles, Xorrador, Gormaig, Carretera Llacunes i zona del Molinar. D’altra banda, també s’ha treballat en sendes com la de Santa Anna al Quinzet, la via verda i la zona de Horta Major.
Cal assenyalar que degut a l’efecte de la DANA de febrer es va sol·licitar la intervenció dels Bombers forestals, que també han actuat a la Font del Quinzet i Racó de Sant Bonaventura, Preventori i Casetes de Vilaplana, via verda i Serelles, quedant arracada una actuació en la zona de Polop.

Igualment la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) fa tres setmanes va estar treballant en el mateix llit del riu Riquer, retirant l’arbratge caigut i aclarint el bosc. De fet, aquestes actuacions realitzades pels bombers i la CHJ han sigut claus a l’hora de controlar els incendis del passat cap de setmana causats per la llavor del xop, ja que ha evitat una propagació ràpida del foc cap al marge del riu.

Precisament, el grup municipal Ciudadano va presentar un prec al Ple del divendres demanant la posada en marxa d’aquest pla de desbrossament i manteniment previ a l’arribada de l’estiu, i a la vista que ja s’estan produint els primers incendis. El regidor Jordi Silvestre, per part seua, va informar que s’ha donat trasllat a un total de 15 parcel·les privades l’obligació de mantindre en condicions la seua propietat.
Recordar que el pla vigent, de 2015, està ara en revisió.

Send this to a friend