Muro llança un Pla per a fer front a l’efecte de Covid-19

L’Ajuntament de Muro va presentar a la fi d’aquesta setmana el Pla per a reactivar l’economia local després dels mesos de confinament que s’han viscut en els últims mesos derivats de la crisi del Coronavirus. Des del Consistori contemplen una reducció de les taxes de taules i cadires, així com de mercats sedentaris i no sedentaris mentre que el fem residencia baixarà un 4’72% i no es cobrarà el tercer trimestre de les classes d’anglés que es promouen des de l’administració municipal.
Així mateix, baixaran imposats com el IBIU en un 3’5%, l’IAE en un 2% o el IVTM en un 2’86% i s’ha previst crear una línia d’ajudes de 60.000 euros per a autònoms, així com de 63.700 per als comerciants del municipi. A tot això se li afigen mesures com la creació de l’Oficina d’Atenció pel Covid-19, que ha assessorat a més de 500 persones en les últimes setmanes de manera presencial i telefònica, o els més de 23.000 euros que s’han destinat en la compra de material de protecció per als diferents departaments municipals sense oblidar les màscares que es van repartir a domicili.
Per una altra, part el Consistori murer contempla més de 100.000 euros en matèria de serveis socials per a atendre les necessitats que en aquest temps estan tenint els col·lectius més vulnerables de la localitat “totes aquestes accions suposen un gran esforç econòmic en els pressupostos que hem aprovat per a enguany i per als quals tindrem l’any que ve”, destacava l’alcalde; Gabriel Tomás.

Suport al comerç i a la cultura

Les mesures per a lluitar contra el Coronavirus inclouen una campanya de suport al comerç local, sota el lema ‘Fet a Muro’, i que inclou missatges de suport a totes les botigues a través de les xarxes socials, la difusió d’un logo creat per a l’ocasió i vídeos per a la promoció online que han comptat amb la participació d’un bon nombre de comerciants.
Finalment, des de l’àrea de Cultura es té intenció d’anar recuperant gradualment l’activitat cultural i realitzar aquelles activitats que van quedar arracades sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeta. Indicar que totes aquestes propostes van ser donades a conéixer el dijous per part de l’alcalde, Gabriel Tomás, i els regidors Kike Pascual (Salut i Participació Ciutadana), Àngel Mollà (Hisenda), Xelo Cascant (Cultura) , Aida Martínez (Promoció Econòmica) i Joan Sanchís (Personal).

Plante de Compromís

“Els edils de Compromís hem decidit plantar en el govern municipal en l’assistència a la junta de portaveus convocada perquè considerem que ha sigut un paperot, ja que a continuació ja estava convocada la roda de premsa per a anunciar les propostes del govern municipal per a pal·liar la crisi provocada per la covid-19, on no se’ns ha donat cap participació als membres de l’oposició” ha declarat el portaveu del grup municipal, Vicent Molina.

Send this to a friend