Una jornada per a la reflexió i la sensibilització sobre Biodiversitat

Hui, 5 de juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població mundial en relació amb temes ambientals, intensificant a més l’acció política. Però independentment de l’acció política dels països, és la població, la principal interessada a respectar i que es respecte el medi ambient.

Per tant, els esforços del Dia Mundial del Medi Ambient se centren a motivar a les persones i comunitats perquè es convertisquen en agents actius del desenvolupament sostenible i en el canvi d’actitud cap a temes ambientals.

I per això, es convida a la gent a pensar en la forma en la qual consumeixen. A les empreses a desenvolupar models més ecològics. Als governs a protegir les zones salvatges. Als professors, a educar en valors naturals. Als joves a alçar la veu pel futur del planeta. Requereix tots nosaltres. Cada any, un país es converteix en amfitrió del Dia Mundial del Medi Ambient. Espanya ho va ser en 2004, amb Barcelona com a seu, i amb el lema Es busquen! Mars i Oceans – Vius o Morts?

En 2020, el tema és la Biodiversitat, un gran motiu de preocupació mundial en matèria mediambiental. Esdeveniments catastròfics recents com els incendis forestals a gran escala del Brasil, Califòrnia i Austràlia, la invasió de llagostes en la Banya d’Àfrica i la pandèmia de COVID-19 demostren que la Naturalesa ens està enviant un missatge.

Send this to a friend