Conselleria destina 18 milions d’euros per a una gestió forestal sostenible

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha convocat per 17,96 milions d’euros les ajudes per a l’aplicació de mesures de gestió forestal sostenible per als exercicis 2020 i 2021.

L’ajuda va destinada a la redacció d’instruments de gestió, per a la millora ambiental, paisatgística i per a la transformació i comercialització de productes forestals, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L’objectiu és evitar l’expansió dels incendis forestals millorant l’estructura interna dels boscos i diversificant la distribució dels hàbitats naturals sobre el territori, de manera que s’afavorisca la presència d’àrees de transició entre ecosistemes. També es buscarà un increment de la resiliència natural dels ecosistemes forestals enfront dels desastres naturals i fomentar la maduresa ecològica dels ecosistemes forestals mediterranis, millorant la seua diversitat biològica i l’estabilitat estructural natural.

Respecte de les ajudes a les inversions per a la transformació i comercialització de productes forestals, s’orienten a la valorització dels productes forestals per a fomentar la gestió sostenible d’aprofitament i transformació.

Send this to a friend