Enfrontament per la Mesa del Centre

Nou enfrontament entre Compromís i el govern municipal (PSOE) provocat, en aquest cas, per la divergència d’opinions respecte al funcionament de la Mesa del Centre i les polítiques de revitalització del barri antic d’Alcoi. “La Mesa del Centre ‘era’ l’espai de discussió de veïns, institucions i partits polítics, ‘era’ l’espai de consens, per a arribar a solucions a l’hora de regenerar la vida en el Centre. Diem ‘era’ doncs en mans de Toni Francés i la regidora Vanessa Moltó, aquesta taula només ha aprofitat per a fer campanyes publicitàries, de dubtosa eficàcia, i poc més”, afirma la regidora Elisa Guillem, que exigeix la convocatòria d’aquesta Mesa.

Moltó, en canvi, nega la paralització del treball d’aquest òrgan de participació i assegura que durant la crisi del Covid “hem continuant parlant i reunint-nos amb totes les entitats que formen part de la Mesa, tant per a decidir la destinació del pressupost 2020 donada l’actual situació, com per a traslladar per part del regidor de Mobilitat els avanços en la conversió en zona de vianants del Centre els caps de setmana”, així com la posada en marxa de les obres del carrer Sant Francesc. Una actuació que destaca al costat d’altres projectes com les campanyes de promoció del Centre per a atraure a nous veïns, o les ajudes per a l’obertura de comerços, iniciatives que, segons remarca l’edil, han sigut consensuades per la Mesa del Centre.

Per part seua, Guillem declara que “el govern ha decidit actuar unilateralment” en relació a la conversió en zona de vianants de carrers, “quedant molt clar que aquest govern no té cap intenció de consens en les decisions importants”, recalca l’edil, que es remunta a més a la “passivitat socialista” en la gestió de la crisi de la borrasca Gloria i l’ensulsiada de cases en el centre històric.

Mentrestant, Moltó conclou que “no és bo per a veïns ni comerciants aquesta actitud de crispació, que no ajuda a resoldre problemes ni a desenvolupar les accions”.

Foto: Obres del carrer Sant Francesc, aquesta setmana. | XAVI TEROL

Send this to a friend