Les Danses de Palacio de Muro tampoc se celebraran enguany

L’Ajuntament de Muro, a través de la regidoria de Cultura, també comunicava aquesta mateixa setmana la suspensió de les singulars Danses de Palacio; una tradició que té lloc cada any en vespres de la festivitat del Corpus Christi. La crisi del coronavirus, igual que està succeint en totes les poblacions del Comtat i de l’Alcoià, ha obligat a prendre aquesta decisió per a evitar grans aglomeracions de públic que puguen complicar la bona evolució de la fi de la pandèmia o generar nous contagis pel virus.

PATRIMONI VISUAL

No obstant això des del departament de Cultura del Consistori, al costat del Grup de Danses Baladre i La Xafigà, s’han unit per a fer una sèrie de vídeos així com documentar una dels costums més longeus d’aquest municipi del Comtat. Amb aquesta iniciativa es pretén poder fer difusió local i autonòmica així com crear un fons patrimonial visual que incloga un tutorial dels diferents balls típics que s’executen en les citades Danses de Palacio “estem davant una de les festes amb més antiguitat del nostre poble per aqueix mereix que la posem en valor. Des de l’Ajuntament i l’organització fem una crida a participar en aquesta idea per a poder fer d’aquest virus una història; la història de nostres volgudes Danses de Palacio”, afirmava dies arrere l’edil de Cultura; Xelo Cascant.

Indicar que poden participar en el projecte tots els murers que ho desitgen mitjançant l’enregistrament del citat xicotet vídeo d’unes 5 o 10 paraules. En aquesta peça audiovisual, com s’ha indicat, cal explicar què és el que més agrada de les conegudes Danses de Palacio i després enviar-ho per whatsapp als telèfons 646 28 56 79 o 722 11 95 72.

Foto: Les Danses de Palacio congreguen cada any a nombrós públic. | GABRIEL PASCUAL

Send this to a friend