Loobo, una nova manera de consumir roba

Els alcoians Aarón Moncho i Andrea Pérez han creat Loobo, un projecte emprenedor que està a punt d’obrir una botiga online.

En ella, es podran comprar pols de cotó orgànic, dissenyats per a ser còmodes i elegants, fabricats a Espanya en un rang de Km 0.

A l’ésser un model de negoci emergent, els dos joves han apostat per un únic producte exclusiu i d’edició limitada, però “si tot va bé tenim previst llançar noves peces”, assegura Pérez.

La riquesa d’aquesta marca és la seua filosofia, ja que aposta per la roba de qualitat i ecològica, a més de respectar i valorar tant als treballadors com l’entorn on s’extrau la matèria primera.

El Parc Natural de la Font Roja ha sigut el lloc triat per a transmetre aquests valors en una sessió fotogràfica per a mostrar els productes. “No podem revelar molta més informació, però sí que anticipar que seran unes fotografies envolupants protagonitzades per Daniel Llopis i capturades pel fotògraf Jordi Arques que ens transportaran directament al pulmó verd d’Alacant”.

Complir amb tots aqueixos valors és difícil, però no impossible. Moncho explica que el complicat a l’hora de voler dur a terme totes aquestes condicions és “la falta de transparència en els processos de les empreses on és complicat saber amb exactitud l’origen”. Per aqueixa raó solament treballen amb teixits certificats que asseguren que l’origen i els processos són respectuosos i de qualitat.

CANVI DE MENTALITAT

El 31 de gener van obtenir el guardó del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat al millor projecte eco-sostenible. “Aquest concurs suposa una espenta per a poder arribar a més gent. Rebent aquest premi hem confirmat que la innovació i el desenvolupament del producte que hem dut a terme va per bon camí”, expliquen.

Cada vegada més persones pensen en l’opció del slow fashion, és a dir, adquirir poques peces, però de qualitat i que ajuden al comerç local. Tant Aarón Moncho com Andrea Pérez saben que “el canvi social i mediambiental és imminent”.

El comerç de la ‘moda ràpida’ o ‘fast fashion’ se centra en la superproducció de peces. Segons argumenten aquests dos emprenedors “consumim 62 milions de tones de peces en 2015 (8,5 kg/persona), i la previsió per al 2030 és que aquest consum ronde sobre els 102 milions de tones (11,86 kg/persona) per a una població de 8.600 milions de persones”.

Aquesta és la principal raó per la qual Moncho i Pérez han decidit llançar aquesta empresa, ja que “és responsabilitat de tots canviar la percepció de consum que hem adquirit amb el temps”.

Com a lliçó d’aprenentatge, ells mateixos són conscients que és responsabilitat de les marques transmetre als clients com i on es fabriquen les peces, i és responsabilitat del consumidor donar-los un bon ús i reciclar-les quan aquest finalitze. “Cal continuar conscienciant i educant a les noves generacions per a trencar amb els estereotips establits”, conclouen.

Foto: Andrea Pérez i Aarón Moncho han obtingut un premi per millor projecte eco-sostenible

Send this to a friend