Els veïns de la Sang es declaren “farts”

“Vandalisme, despreniments en les façanes, venda de drogues a la menuda, baralles, vehicles circulant en zones per als vianants, sorolls, brutícia, abandó de les zones comunes, cases ocupades… aquesta és la realitat a la qual s’enfronten diàriament centenars de veïnes i veïns del Barri La Sang. Situació que ha sigut reiteradament denunciada en públic i en privat, sense que l’administració local haja mogut un dit ni la policia actue amb diligència”.

El paràgraf anterior està extret de un escrit que signen veïns de la Sang i en el qual denuncien un total abandó del barri per part de l’Ajuntament i la Policia.

“Governs locals de tots els colors han consentit la degradació galopant de l’espai públic. L’empresa concessionària de la neteja directament òbvia el barri, agranen alguna vegada (molt a la llarga) però els carrers no han sigut baldeadas mai. Cap jardiner ha trepitjat La Sang en dues dècades, més enllà d’una poda anual. I la brigada d’obres ha de tindre prohibit posar un peu ací”, asseguren.

A més, segons expliquen, “d’algun temps ençà, la situació ha empitjorat. Els carrers per als vianants i els múltiples racons de barri s’han convertit en un ‘botellódromo’. Fins i tot les escales dels edificis són un bon lloc, si el temps no acompanya. Pixades, excrements de gossos i humans, cristalls trencats, més fem, vandalisme…”. En aquest sentit, també afirmen sentir-se ignorats per les forces de seguretat.

Cal recordar que a l’inici de l’any, quan es van presentar els pressupostos municipals de 2020, l’alcalde va anunciar una inversió de 100.000 euros per a millorar el barri de la Sang, un projecte que “desconeixen” encara, lamenten els veïns, alhora que adverteixen que “a aquest ritme, la intervenció serà tirar els diners al fem, perquè diàriament els desperfectes fruit del vandalisme acreixen la factura”.

Per a finalitzar, els veïns es declaren “farts” de la situació i exigeixen solucions efectives al més prompte possible.

Foto: Imatge de la Sang presa abans del confinament | Xavi Terol

Send this to a friend