Torna a Cocentaina la túnica restaurada de Jesús de Natzaret

El Monestir de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina ja alberga la túnica de Jesús de Natzaret del segle XIX, una peça que ha sigut restaurada en els últims mesos per l’equip de Pilar Vallalta i els tècnics del Museu d’Art Sacre d’Oriola. El passat 29 d’abril va tindre lloc l’acte de lliurament de la túnica a les Germanes Clarisse,s en presència del Director Tècnic del Museu d’Oriola i professor d’Història de l’Art en la Universitat de Múrcia, el Dr. Marià Cecilia, la restauradora que ha dirigit el projecte, Pilar Vallalta; les restauradores del museu d’Art Sacre d’Orihuela, Mary Arenas i Isabel Romero, la Mare Abadessa de la Comunitat de Clarisses, i els presidents de la Confraria del nostre Pare Jesús de Natzaret;. Lourdes Nadal i Pedro Belda.

Indicar que per a efectuar el trasllat va resultar necessària l’obtenció favorable dels permisos pertinents de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i de la Brigada de Patrimoni Històric de la Policia Nacional. A més, aquest últim cos, per mitjà d’un vehicle, va custodiar l’obra des de la seua eixida a Oriola fins a la seua arribada a la Vila Comtal. Després d’aquest procés Cocentaina podrà tornar a admirar la magnífica obra del segle XIX en el Monestir de la Mare de Déu del Miracle, lloc on es venera la imatge de Jesús de Natzaret.

Igualment, es té prevista la realització d’unes xarrades per a explicar el laboriós procés de restauració coincidint amb el V Centenari del Miracle de la Mare de Déu per part de la ciutadania, d’empreses i de particulars.

Send this to a friend