Més casos en Oliver després de donar per tancat el brot

El coronavirus continua acarnissant-se amb la residència Domus Vi d’Alcoi, on segons la informació facilitada a aquest periòdic per familiars d’usuaris del centre, es continuen donant nous contagis tant entre residents com per part del personal sanitari que els atén. Una situació que crida l’atenció, ja que la Conselleria va donar per tancat el brot fa un parell de setmanes i així ho va comunicar l’alcalde, Toni Francés, traslladant així la decisió de l’administració autonòmica, que recordem manté intervingut, des del passat 17 de març, aquest geriàtric on la xifra de morts supera els 70 residents.

No obstant això, la plataforma de familiars ha informat aquesta setmana que té constància de més contagis en la residència, que segons expliquen s’haurien detectat en realitzar-li als pacients noves proves per a comprovar si han superat el virus. Pel que sembla, una desena d’aquests malalts continuen donant positiu i a ells se sumarien quatre professionals sanitaris que treballen en la residència. “Amb tot això, no arribem a veure el final del túnel”, remarca José Luis García, portaveu de la plataforma, qui afig que la direcció del centre els ha explicat que els anteriors test no havien sigut tan exhaustius i, per tant, s’havien produït falsos negatius. El positiu d’aquesta situació és que les persones afectades estan asimptomàtiques, estabilitzades i el seu estat de salut, asseguren, és bo.

Finalment, els familiars reclamen, de nou, major informació per part de Generalitat, la direcció del centre, fins i tot a l’Ajuntament.

Crítiques del PP
Precisament, en relació al tancament del brot d’Oliver, el portaveu popular Quique Ruiz arremetia la setmana passada contra l’alcalde acusant-lo de “confondre als ciutadans amb dades que ni són exactes ni corresponen amb els criteris de la Conselleria”, en referència a les declaracions de Francés en les quals donava per conclosa la crisi sanitària en el geriàtric alcoià. Segons Ruiz, “el protocol de la Conselleria és clar: han de passar 14 dies des que l’última persona infectada en un centre, ja siga resident o treballador, presenta símptomes de Covid-19”.
Aquest termini s’anava a complir aquesta mateixa setmana, però donats els últims esdeveniments serà impossible que de moment puga donar-se per clausurat un episodi que de moment ja s’ha cobrat la vida de més de la meitat dels residents d’aquest centre.

Send this to a friend