Molt més que mascaretes contra el virus

masca.jpg

Quan una situació difícil assola un país, és quan aflora tota la solidaritat que en ell es troba. La ciutat d’Alcoi no ha sigut una excepció, quan més mitjans es necessitaven sorgeix la pàgina de Facebook ‘Mascarillas Solidarias Alcoy’.

Tot va començar quan Alma López, juntament amb la seua mare, va començar a confeccionar mascaretes pel seu compte. D’aquesta forma, pretenia ser l’aportació alcoiana en dues pàgines que existeixen en Facebook per a la confecció voluntària de mascaretes. Aquestes pàgines són ‘Voluntarios hacemos mascarillas’ i ‘Iniciativa Coronatela’. “Quan m’havien d’enviar els materials per a començar a confeccionar, es van tancar les carreteres per a aquelles persones que no eren treballadors essencials, per la qual cosa l’enviament no em va arribar”, compte.

Després que Alma li comentara el succeït a Viki Blasco, gestora de ‘Voluntarios hacemos mascarillas’, li recomana emprendre la seua pròpia iniciativa des d’Alcoi. Així tindria major facilitat per a aconseguir materials i poder confeccionar.

Perquè Alma poguera crear ‘Mascarillas Solidarias Alcoy’, Viki li va proporcionar contactes interessats a col·laborar amb la iniciativa. Una de les voluntaries, Julia, va aconseguir material per a posar-se a confeccionar mascaretes. “Una empresa de Beniarrés dóna 10.000 metres de Teixit No Teixit (TNT), però en estar les carreteres tancades, un transportista amb salconduit s’ofereix a anar per a recollir el material”, explica Alma..

Com en qualsevol projecte que comença, els inicis són durs. “Quan vaig crear la pàgina en Facebook, la vaig compartir amb els meus amics, i els vaig demanar que ells al seu torn ho feren amb els seus”, diu Alma.

A poc a poc la pàgina s’anava donant a conéixer i és llavors quan augmenta el nombre de persones que s’ofereixen voluntàries. No importa l’experiència, ja que hi ha voluntaris de tota mena, amb experiència o sense ella.

Conforme la gent es va anar fent ressò de la labor que estaven fent els voluntaris, empreses privades tant de la zona com de la comarca, es van unir a la causa donant els materials necessaris a l’hora d’elaborar les mascaretes. Els voluntaris no tenen cap mena de finançament, i confeccionen aquestes mascaretes amb els materials que tenen i els que els donen. A més, l’Ajuntament d’Alcoi també va aportar el seu gra d’arena proporcionant un salconduit com a voluntaris, a més d’imprimir 2.000 ‘fulls de mà’ en el qual s’indicaven les instruccions d’ús.

Els comerços prompte van començar a interessar-se per la iniciativa, i la producció es va destinar a algunes perruqueries, pel fet de mantindre un contacte molt pròxim amb els clients. Amb el pas del temps han acabat confeccionant per a protecció civil, Suport Vital Bàsic, policia, i fins i tot han fet bates per als sanitaris de l’Hospital Verge dels Lliris. “Fem mascaretes i bates per a tot aquell que ho necessite”, comenta Alma.
En l’actualitat tenen punts de repartiment en tots els barris d’Alcoi, excepte en Batoi, que esperen poder tindre un prompte.

En l’elaboració de les mascaretes, se segueix un protocol d’higiene molt estricte malgrat que es confeccionen a casa dels voluntaris. Tots ells treballen amb màscares, i una vegada acabades, s’emporten a la tintoreria ‘Clean’ per a llavar-les i desinfectar-les.
Aquesta iniciativa està tenint un bon acolliment entre els ciutadans, i és que, com diu el refrany, “fa més el que vol, que el que pot”.

masca.jpg

Send this to a friend