El pressupost de Cocentaina per a 2020 supera els 11 milions d’euros

El ple de l’Ajuntament de Cocentaina va aprovar per unanimitat el 7 de maig els pressupostos municipals del 2020, uns comptes que ascendeixen als 11.039.000 euros i que estan centrades en augmentar les ajudes d’atenció primària de tota la ciutadania i les d’autònoms així com pimes, principals afectats per la crisi del coronavirus. Aquests pressupostos contemplen un increment de la partida d’ajudes socials, fins als 170.000 euros, al mateix temps que pugen les ajudes per a autònoms així com petites i mitjanes empreses amb una quantia total de 160.000 euros.

A més, des del govern municipal de la vila comtal detallen que perquè les citades modificacions pressupostàries a l’alça hagen sigut possibles s’han hagut de reduir en un 10% les inversions, quedant així en prop d’1 milió d’euros, i que també ajudaran en aquests moments difícils a un altre sector com és el de la construcció i serveis. “Durant l’elaboració dels pressupostos ens hem vist afectats per la pandèmia que estem patint a nivell mundial i per això hem hagut d’adaptar-nos a la situació. Aquestes partides es podran incrementar en futures modificacions pressupostàries”, afirma la regidora d’Hisenda, la socialista Mariona Carbonell.

Inversions

D’altra banda, els comptes del 2020 plantegen diverses inversions que es concentren en projectes com la finalització de les obres de la torrassa del Castell, el refugi antiaeri del Palau Comtal, els vestuaris de la piscina municipal, la millora d’instal·lacions esportives i de l’accessibilitat del Barranc del Sord en la zona de Fraga, l’asfaltat de diversos camins, l’adequació de diversos trams de l’enllumenat públic o la xarxa d’aigua potable i la redacció del projecte d’ampliació del Cementeri Municipal; entre altres.

A tot això se li sumen iniciatives com el manteniment de la càrrega fiscal dels contestans, l’anul·lació de la taxa de taules i cadires del sector hostaler, el manteniment de les subvencions a entitats culturals, esportives, socials i educatives o el suport econòmic per a la rehabilitació de façanes i cobertes del centre històric.

Send this to a friend