Fins a 83 bars i restaurants d’Alcoi han ampliat les seues terrasses

L’hostaleria és un altre dels sectors que dilluns passat tornava a l’activitat mitjançant la instal·lació de terrasses, on als establiments se’ls ha autoritzat un aforament del 50% de cara a garantir les mesures de seguretat vigents per a evitar la propagació del coronavirus. A Alcoi han sigut un total de 83, segons dades facilitades pel departament d’Urbanisme, els bars i restaurants als quals l’Ajuntament ha permés ampliar l’espai per a posar taules a l’aire lliure.

Els tècnics municipals han treballat per a, en temps rècord, habilitar solucions adaptades a les necessitats de cada establiment que va sol·licitar aquesta ampliació. Gràcies a això, des de dilluns passat els ciutadans poden gaudir d’aquest servei i, malgrat algun cas puntual, on els propis veïns han fet públiques les seues queixes pel suposat incompliment de les mesures de protecció, arribant a produir-se aglomeracions en terrasses, per regla general tot indica que s’estan respectant les distàncies i la normativa. Mostra d’això és que de moment no s’han registrat sancions en aquest sentit.

Precisament per a facilitar aquesta distància social i atés que l’ocupació de la via pública amb l’ampliació de les terrasses és ara major, l’Ajuntament ha posat en marxa aquesta setmana una iniciativa encaminada a augmentar l’espai per a vianants. Per això, se suprimeix temporalment el carril bus des de Cervantes a Zona *Nord per a destinar-ho als vianants, i s’han col·locat elements de separació entre aquesta zona i la calçada, podent passejar per ella.

Terrasses de les filaes

D’altra banda, des de l’Associació de Sant Jordi indiquen que un total de 16 filaes amb llicència de restaurant estan interessades a habilitar terrasses per a així poder reobrir els seus negocis amb les restriccions vigents. Segons la informació facilitada, cap d’elles té autorització per a instal·lar taules en la via pública. Una altra qüestió és si disposen de terrassa particular en els seus locals, per a això no seria necessari sol·licitar la preceptiva llicència municipal.

Send this to a friend