L’ASJ insisteix que no hi haurà noves dates fins que el Govern alce el veto

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i el president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juanjo Olcina, han comparegut aquest dijous per a comunicar la cancel·lació definitiva de les Festes de 2020. El primer edil s’ha mostrat clar en afirmar que s’ajornen a 2021, mentre el representant de la màxima entitat festera ha insistit que no donaran noves dates per a la celebració de les Festes fins que les autoritats sanitàries no alcen el veto en el qual es mantenen a causa de l’actual crisi del coronavirus.

“En aquests moments, veient l’evolució de la crisi sanitària, serà impossible la realització de les Festes en 2020”, ha assenyalat Toni Francés, qui explicava que a mesura que han anat passant les setmanes des que es va anunciar la suspensió sine die de la Trilogia, el passat 13 de març, s’ha anat veient “cada vegada més difícil” la possibilitat de dur a terme les celebracions. A més, remarca que per part de l’Ajuntament hi ha hagut “diàleg constant” amb l’ASJ, a la qual es va traslladar recentment l’opinió dels portaveus municipals, contrària també a mantindre les Festes per a després de l’estiu, tal com s’havia plantejat en un primer moment.

Per part seua, el president de l’ASJ posava l’accent que “mentre no hi haja una autorització del Ministeri, no es pot determinar data”, apuntant respecte a la “pressió social” per a la cancel·lació definitiva de les Festes en 2020 que “molts desconeixen, inclòs algun primer tro” qüestions de funcionament de l’entitat. En aquest sentit, segons Olcina, l’Associació de Sant Jordi no té potestat per a suspendre les Festes.

El representant fester, que s’ha mostrat visiblement afectat durant la compareixença, ha destacat les pèrdues econòmiques a les quals s’enfronten determinats sectors afins, com és el cas dels artesans, dissenyadors i les pròpies filaes. Sobre aquest tema, Francés anuncia que l’Ajuntament treballarà en una línia d’ajudes específica, al marge de les quals ja existeixen per a autònoms i micropymes.

Així mateix, entre les pèrdues econòmiques destaquen les de la pròpia ASJ, que per a començar deixarà de percebre una subvenció de 40.000 euros de la Generalitat Valenciana. En canvi, Olcina assenyala que aconseguiran mantindre altres ajudes, com la procedent de la Diputació que es destina a la Revista, i d’altra banda, han acordat una reserva de 4.000 quilos de munició amb el polvorí de l’Albacete amb el qual es contracta la pólvora per a l’Alardo.

Tant aquesta qüestió com el tema de les cadires per a presenciar les Entrades, ja adquirides per abonats i filaes, queden a costa d’establir noves dates per a les Festes.

Send this to a friend