Alejandro Ripoll, el creador de l’empresa de serveis per a la llar

L’alcoià Alejandro Ripoll és el creador de SOS Servicios, la idea de negoci guanyadora de la IV edició del programa Activa Àgora.

Després de nou anys fora d’Espanya, Ripoll va trobar una oportunitat de negoci en aquest programa d’ajudes que ofereix l’Ajuntament d’Alcoi. Es tracta d’un pla d’entrenament gratuït de tres mesos on els professionals ajuden a orientar, capacitar i tutelar la idea de negoci dels candidats seleccionats. “En conéixer el projecte Activa Àgora i els seus organitzadors, em va fer l’efecte que seria una bona aportació personal i professional”, explica el guanyador.

I així va ser, la seua idea de negoci consisteix en una plataforma digital de contractació de serveis per hores per a la llar. Amb tan sols tres hores d’antelació, els interessats poden contractar serveis de neteja, cuidat de xiquets i ancians o classes de repàs, entre altres. Aquesta idea va dirigida a “tots els usuaris amb imprevistos o amb ganes de dedicar unes hores a la setmana per a si mateix, sense deixar de costat les seues responsabilitats i deixant-les en les millors mans”, destaca Ripoll.

Després de l’assessorament, aquesta idea està en plena expansió cap a Amèrica Llatina “sempre centrant-nos en el mercat Espanyol que tan bona rebuda i acolliment ens ha donat”, i afig: “prompte iniciarem els serveis legals i assessories de màrqueting, entre altres”.

Alejandro Ripoll agraeix el treball realitzat dins d’aquest programa, ja que “t’envoltes de gent amb anys d’experiència i d’uns altres, com Juan del CEEI, una persona plena d’idees i situacions viscudes que et transmet tot el seu coneixement enfocat al teu projecte.”

A més, destaca que els mateixos companys van aportant idees a la idea inicial, convertint-la en un projecte molt més viable. Per aquesta raó, “el fet de resultar ‘guanyador’ entre tanta ment brillant, em va fer sentir molt més compromés a portar el projecte pel cap alt”, argumenta Ripoll.

Actualment, amb la pausa mundial provocada pel coronavirus, Ripoll està definint millor l’empresa per a “tornar a entrar amb més força, disposats a anar per totes per a brindar-li el millor als nostres consumidors dels serveis”.

ONCE NOUS PROJECTES

La V Edició d’Activa Àgora està en marxa. Enguany, un total de 24 persones han presentat les seues idees de negoci, dels quals 11 han passat la selecció realitzada pel comité de valoració.

En aquesta edició han presentat sis candidatures més que l’any passat. Per aquesta raó i per “la qualitat dels candidats” segons apunten des de l’organització, s’ha triat onze projectes, un més que en altres ocasions.

La proposta de valor de les idees de negoci d’enguany van relacionades amb el desenvolupament d’instal·lacions d’energies renovables, producció audiovisual, millora de la qualitat de vida, disseny de roba diferenciada, campanyes publicitàries i de consum, distribució alimentària directa i saludable o el desenvolupament d’aplicacions tecnològiques per a diferents àmbits.

Recordar que a causa de la situació actual pel coronavirus, el programa Activa Àgora finalitzarà a la fi de juny amb lliurament del Premi al Millor Projecte Empresarial.

Send this to a friend