Terrasses plenes el primer dia de la fase 1 de la desescalada

Ahir, 11 de maig, el departament de Salut d’Alcoi entrava en la fase 1 de desescalada i amb ella, les terrasses de la ciutat s’omplien de taules per a rebre als clients. En general, en el dia d’ahir, es van poder veure taules separades complint amb la distància de seguretat i bastant gent en grups de 10 persones – com a màxim – gaudint del primer dia de la fase 1 de la desescalada.

Amb aquesta fase es pretén recuperar una part de l’activitat econòmica, sempre amb mesures de seguretat i diferents normes:

Les terrasses permeten reunions de fins a 10 persones fins a completar el 50 per cent de l’espai, per aquesta raó, l’ajuntament amplia la distància de seguretat amb la conversió en zona de vianants de carrers i ocupant el carril bus des de Cervantes fins a la Zona Nord. A més, els lavabos de les diferents instal·lacions es podran utilitzar d’un en un.

Comerços

Els xicotets comerços i serveis de menys de 400 metres reobrin sense cita prèvia però amb un aforament màxim del 30%. Es recomana utilitzar el pagament amb targeta en tots els comerços.

ALTRES NORMES DURANT LA FASE 1

  • Les persones que residisquen en un mateix domicili poden realitzar junts desplaçaments en vehicles privats, però si no conviuen, ha de respectar-se la limitació de 2 persones per fila de seients i usar màscara.
  • Es permet quedar en grups de màxim 10 persones complint amb la distància de seguretat. Aquesta mesura s’aplica tant a espais oberts com a llocs tancats.
  • En vetles i enterraments es permeten un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i 10 en espais tancats. A més, en els edificis de culte es permet l’entrada de persones fins a completar un terç de l’aforament.
  • Es pot realitzar esport de manera individual en centres esportius, sempre amb cita prèvia. A més, no es podrà accedir als vestuaris. D’altra banda, l’esport a l’aire lliure s’ha de realitzar de 6 a 10 hores i de 20 a 23 hores.
  • No es permet viatjar a una altra àrea que no englobe el departament de Salut d’Alcoi llevat que siguen per motius sanitaris, professionals o d’assistència de persones vulnerables.
  • Quant a els concessionaris o les estacions d’ITV, s’ha d’acudir sempre amb cita prèvia.
  • Els museus, biblioteques i espectacles obrin les seues portes garantint la distància de seguretat i utilitzant un 30 per cent de l’aforament total.

Foto: Aspecte de les terrasses en la Zona Nord | Enrique Reig

Send this to a friend