Experiència pilot per a convertir en zona de vianants el Centre els caps de setmana

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ja va anunciar fa uns mesos que el 2020 anava a ser l’any de la conversió en zona de vianants del Centre. I lluny de frenar les intencions del govern municipal, la crisi del coronavirus, que ha vingut associada a una caiguda de l’activitat econòmica i social, unida a un menor volum de desplaçaments amb cotxe, ha afanyat al departament de Mobilitat de l’Ajuntament a voler dur a terme les primeres proves de cara a implementar la fase inicial de la conversió en zona de vianants del centre històric de la ciutat.

De moment, segons explica el regidor delegat de l’àrea, Jordi Martínez, el tancament al trànsit del Centre tindrà lloc els caps de setmana, amb l’objectiu que servisca d’ajuda als bars i restaurants, que amb les mesures de la desescalada han vist reduït de manera important l’aforament de les seues terrasses. Martínez remarca que la conversió en zona de vianants afavorirà als negocis d’hostaleria de la zona, podent ampliar les seues terrasses, alhora que amb aquesta experiència pilot es vol prémer l’opinió dels comerciants, ressalta l’edil, qui informa que la conversió en zona de vianants començarà a funcionar des de divendres que ve.

L’Ajuntament busca crear un eix per als vianants el traçat principal del qual recórrega els carrers Sant Nicolau (des de la plaça Ramón y Cajal), Sant Llorenç i País Valencià, fins al Parterre. El trànsit d’entrada al Centre pel Pont de Sant Jordi es desviarà pel carrer Sant Jaume, i per Capellà Belloch es podrà creuar fins al Parterre, i d’ací accedir a la part alta per la Costanera del Gurugú i Sant Mateu. Mentrestant, des del Camí es podrà baixar fins a la Glorieta i des d’allí, per la Torre de les Maçanes, Sor Elena Picurelli i Casablanca, desplaçar-se al Viaducte o cap a l’Eixample, habilitant, amb dos sentits de circulació, la calçada a la qual recau el Calderón, en la Plaça.

Foto: La idea és arrancar divendres vinent i es començaria per tancar el centre històric –principalment Sant Nicolau i Sant Llorenç– els caps de setmana | Arxiu

Send this to a friend