El confinament redueix la contaminació a Alcoi

La qualitat de l’aire ha millora notablement a Alcoi des que es va declarar l’estat d’alarma el passat 14 de març. Així ho determinen les dades recopilades per part de la Colla Ecologista La Carrasca de l’estació de mesura de la Generalitat instal·lada en la Zona Nord. Les esmentades dades fan referència a una reducció dels nivells de diòxid de nitrogen (NO2), un gas emés pels vehicles motoritzats, el trànsit dels quals s’ha vist notablement afectat pel confinament obligatori per l’estat d’alarma.

Entre el 14 de març i el 30 d’abril de 2020, i respecte al mateix període de temps de l’any passat, aquests nivells s’han reduït a quasi la meitat, concretament un 45%, segons afirma La Carrasca; i tenint en compte els valors mitjans d’aquest període durant els últims deu anys, aquesta reducció se situa en un 56%.

La Carrasca detalla que encara que els nivells de contaminació per NO2 Alcoi “són molt inferiors als de grans capitals i estan lluny dels límits legals (…) s’ha de tindre en compte que les dades quant a aquest contaminant són bastant baixes perquè l’estació de control de la contaminació d’Alcoi no és una estació per al trànsit, sinó de fons urbà, per això està situada en una àrea allunyada del pas dels vehicles” i afig que “molt probablement els nivells serien molt superiors si estiguera localitzada prop de vies com els carrers d’Entença, l’Alameda o Santa Rosa”.

Foto: La disminució del trànsit ha influït en la millora de la qualitat de l’aire.

Send this to a friend