L’ASJ cita a primers trons per a tractar les fases de la desescalada

L’Associació de Sant Jordi (ASJ) ha convocat per a aquest dilluns, dia 11, a les 20 hores, un acte cultural, segons resa la convocatòria, sobre les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, declarades Bé d’Interés Cultural (BIC). En la mateixa es analitzarà l’actual situació del món de la Festa i es plantejaran mesures de cara a les fases de la desescalada, com per exemple, la reobertura de les filaes. Encara que no és el propòsit de la reunió prendre cap decisió sobre aquest tema, sembla inevitable que en algun moment de la trobada es parle de la celebració de les festes de moros i cristians, ajornades sine die.

L’acte tindrà lloc en un espai obert per a complir amb la normativa de la fase 1 de la desescalada. Aquest lloc és el pati del Museu Alcoià de la Festa (MAF), on acudiran els membres de la Junta Directiva de l’ASJ i els primers trons.

Segons detalla el president de l’ASJ, Juan José Olcina, l’objectiu d’aquest acte és tractar “els dubtes que tinguen els primers trons, a nivell econòmic per exemple, i és que cal tancar l’any fester”. Olcina comenta que principalment s’abastaran temes administratius, per la qual cosa també es parlarà sobre “les possibles reobertures de les filaes”, la qual cosa considera que ha de funcionar “igual que els bars i restaurants”. D’aquesta forma, la intenció de l’entitat és “ajudar en el que puguem” a les *filaes, segons afirma el president de l’ASJ.

Foto: L’acte cultural tindrà lloc al pati del MAF. | ARXIU

Send this to a friend