El 8 de juny s’obri el termini d’admissió escolar

Aquesta setmana s’ha donat a conéixer el calendari d’admissió escolar dels diferents nivells educatius per part de la Generalitat, i és que, el conseller d’Educació, Vicent Marzà ja va anunciar aquest dimecres, en la Diputació Permanent de Les Corts que el període per a infantil i primària és del 8 al 16 de juny.

Una de les novetats, deguda a la situació actual provocada pel Covid-19, és que s’està habilitant la via telemàtica per a facilitar a les famílies realitzar la sol·licitud online. No obstant això, i tenint en compte l’existència de persones que no disposen de mitjans per a dur a terme la sol·licitud via internet, es disposaran de punts d’atenció presencial. El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, Alberto Belda, comenta sobre aquest tema que no s’ha especificat si l’habilitació d’aquests llocs correspon a Conselleria o al propi consistori, i que en el cas de ser competència municipal, s’albiren llocs tipus Àgora, és a dir, oberts i amplis en els quals es puguen complir les mesures de seguretat, encara que de moment, no hi ha cap decisió presa.

Respecte al calendari, en el cas d’educació infantil i primària, tal com s’ha indicat anteriorment, el termini és del 8 al 16 de juny, mentre que les llistes provisionals es donaran a conéixer l’1 de juliol i es podran presentar reclamacions entre l’1 i el 3 de juliol. Les llistes definitives es publicaran el 10 de juliol i el termini per a realitzar la matrícula serà del 13 al 29 de juliol. Per a ESO i Batxillerat, el termini d’admissió està marcat del 17 al 25 de juny, mentre que les llistes provisionals es donaran a conéixer el 15 de juliol, i des d’aqueix mateix dia fins al 17 es podran presentar reclamacions. El 27 de juliol es donaran a conéixer les llistes definitives i la matrícula es realitzarà entre el 28 i 31 de juliol, i també l’1 i 2 de setembre. En el cas de la Formació Professional Bàsica, el període d’admissió és el mateix que en ESO i Batxillerat, però les llistes provisionals es publicaran abans, el 13 de juliol, moment des del qual es podrà reclamar fins al 15 de juliol. Les llistes definitives es publicaran el 21 de juliol, i des del 22 al 28 d’aqueix mateix mes es podrà dur a terme la matrícula.

Foto: El primer període és per a l’alumnat d’infantil i primària.

Send this to a friend