L’Ajuntament d’Alcoi amplia les terrasses de cara a afavorir la reactivació de bars i restaurants

L’hostaleria s’agarra a les terrasses com la seua taula de salvació de cara a començar a remuntar els efectes del coronavirus i les pèrdues econòmiques que ha portat associades la pandèmia. És per això que l’Ajuntament ha mostrat la seua predisposició a col·laborar amb el col·lectiu i contribuir en la mesura que siga possible per a afavorir la reactivació del sector. Així, a més d’incrementar al 50% la superfície permesa d’ocupació de terrasses per part de bars i restaurants, a partir del pròxim dilluns, l’Ajuntament ampliarà sempre que siga possible l’autorització perquè els hostalers puguen posar més taules.

La setmana passada la regidoria d’Urbanisme es va posar en contacte amb els establiments perquè els qui ho desitjaren sol·licitaren aquesta ampliació. Tècnics del departament estan estudiant cada cas individualment per a augmentar l’espai de les terrasses en la mesura del possible i evitar també molèsties als vianants. “Hem de ser comprensius i conscients de què es tracta de solucions per a ajudar i fer costat als hostalers de la nostra ciutat, que porten quasi dos mesos amb les persianes baixades”, remarca la regidora d’Urbanisme, Lorena Zamorano. En aquest sentit, es treballa també per a ampliar els espais per a poder passejar.

També es va organitzar una reunió amb la comissió de terrasses per a explicar la mesura i escoltar als implicats. Es va acordar que es mantindrien els horaris, que no es podran ampliar.

Foto: Les terrasses són les protagonistes de la Plaça de Dins.

Send this to a friend