El departament de Salut d’Alcoi passarà el dilluns a la fase 1

Només 10 dels 24 departaments de Salut de tota la Comunitat Valenciana passaran el dilluns a la fase 1 de la desescalada. Un d’ells és el d’Alcoi, tal com s’ha donat a conéixer en la compareixença del ministre de Sanitat, Salvador Illa.

La resta de departaments de la Comunitat que sí que passen a la fase 1 són: Vinaròs, Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia, Dénia, Marina Baixa, Elda, Orihuela i Torrevieja.

D’aquesta forma, els permisos per a realitzar diferents activitats s’ampliaran en totes les localitats pertanyents al departament d’Alcoi en diferents àmbits, com ara la obertura de les terrasses d’hostaleria, també d’actes i espectacles culturals de menys de 30 persones, així com l’obertura de llocs de culte, això sí, tot això amb un aforament limitat. També es preveu l’obertura dels centres educatius per a la seua desinfecció i la reactivació progressiva dels serveis socials. En l’aspecte personal, es permet en la fase 1 el contacte social en grups de 10 persones a les cases o en terrasses.

La duració de la fase 1 és de 15 dies previsiblement, és a dir, que dins d’unes dues setmanes, es tornarà a estudiar el camí a la fase 2, per al que és necessària la sol·licitud prèvia per part de la Generalitat.

De moment, el departament d’Alcoi, que engloba també altres localitats com Banyeres, Benilloba, Ibi, Cocentaina, Muro o Castalla, entre altres, sí que compleix amb la previsió de la desescalada.

Foto: L’hospital Verge dels Lliris congrega al departament de Salut d’Alcoi.

Send this to a friend