Cocentaina i Muro reparteixen màscares a la població

web_10_kits_de_mascarillas_que_se_han_repartido_por_los_comercios_de_cocentaina_foto_ajuntament_de_cocentaina_copia.jpg

L’Ajuntament de Cocentaina, igual que estan fent altres localitats de les comarques del Comtat i de l’Alcoià, també està duent a terme el repartiment de màscares perquè la ciutadania les puga emprar a l’hora d’eixir al carrer i com a mesura de prevenció del contagi del Coronavirus. Des del Consistori de la Vila Comtal expliquen que s’han previst més de 4.500 màscares i assenyalen que cada dia s’efectuarà el lliurament d’aquestes per diverses zones de la població.

A més, assenyalen que s’aporta una màscara per habitatge, ja que el teixit amb les quals han estat confeccionades permet la seua reutilització “estan compostes de teixit homologat per AITEX que es pot llavar perfectament per a després poder ser reutilitzades. Aquesta mesura es completa amb el repartiment que ja es va fer en el seu moment als comerciants, treballadors del transport públic o personal de serveis municipals”, afirma l’alcaldessa de la Vila Comtal; Mireia Estepa.

web_10_kits_de_mascarillas_que_se_han_repartido_por_los_comercios_de_cocentaina_foto_ajuntament_de_cocentaina_copia.jpg

La primera edil també matisa que les citades màscares han sigut confeccionades per diverses dones contestanes al mateix temps que apunta que han sigut esterilitzades pels laboratoris de la Universitat d’Alacant.

Finalment, cal apuntar que les gomes i fils per a confeccionar les màscares han sigut comprades al comerç local contestà.

MURO

L’Ajuntament de Muro, després de la sectorització de les diferents zones del poble i amb la inestimable col·laboració del voluntariat del veïnat, ha iniciat el repartiment de màscares als diversos habitatges de la població, per a dotar a la ciutadania d’un article no obligatori però si recomanat en determinades circumstàncies.

Des del consistori expliquen que part d’aquestes màscares, han vist la llum arran de la donació de material fet per l’empresa Karme Nature, les quals han sigut confeccionades per l’alumnat de la Fepa i altres voluntàries, fent un esforç lloable i desinteressat en benefici dels habitants de Muro.

“Des de l’equip de govern hem cregut convenient fer un repartiment massiu de màscares en tota la població però hem d’entendre que aquestes màscares són un element complementari de les vertaderes mesures de provada eficàcia enfront de la Covid-19, que són respectar les distàncies de seguretat i la higiene de mans. Aquestes màscares són un element que ajuda a reduir i minimitzar el risc de possible contagi a altres persones, però hem de complir totes les obligacions emeses pels estaments sanitaris i governamentals” explicava el regidor de Sanitat Kike Pascual.

Aquest repartiment també arribarà a les pedanies i als diversos disseminats, això si, aquests últims sota demanda i amb cita prèvia, trucant al telèfon 966516104.

“Des de l’Ajuntament de Muro, volem agrair la implicació de totes les persones que estan participant en aquest moviment, demostrant l’empatia i la força d’un poble per a ajudar als seus veïns en moments difícils i complicats”, ha conclòs l’edil.

Foto: Voluntaris a Muro es preparen per a realitzar el repartiment

Send this to a friend