Els tres mercats municipals resisteixen els envistes de la crisi

La situació que ha deixat l’estat d’alarma decretat pel Govern per a evitar la propagació del coronavirus afecta a tots els sectors econòmics. El de l’alimentació, no obstant això, és un dels quals aconsegueixen defensar-se donada la seua importància per a proveir als ciutadans. I dins d’aquest sector, els mercats municipals no sols estan aconseguint aguantar els envistes de la crisi, sinó que a més resisteixen com a vertaders supervivents enfront de les grans superfícies.

Segons la informació recaptada dels tres mercats municipals de la ciutat –Zona Nord, Sant Roc i Sant Mateu– l’afluència de gent que acudeix a comprar productes frescos i de primera necessitat ha descendit sensiblement en aquest temps d’alarma, però en canvi creix l’opció de compra no presencial, bé a través del canal online, bé per via telefònica, una possibilitat que ja existia amb anterioritat a la crisi del Covid però que amb l’actual situació de confinament en les llars, s’ha convertit en una ferma alternativa a la compra tradicional en les mateixes instal·lacions del mercat.

On si es fa notar el coronavirus és en l’activitat diària dels mercats, que han adoptat des del principi totes les mesures d’higiene necessàries, com també la distància de seguretat amb els llocs i entre els clients. Així, les màscares, els guants, el gel hidroalcohòlic a lliure disposició i les mampares protectores, formen part del paisatge diari en els mercats.

El de Zona Nord disposa, a més, d’un pàrquing gratuït per a clients amb un centenar de places. Mentrestant, la comoditat de realitzar d’una sola vegada diverses compres és una altra dels avantatges, tal com posen l’accent des del Mercat de Sant Roc, que abasta tants sectors com un supermercat, comptant també amb drogueria i papereria, entre altres.

Foto: Animada imatge la que presentava el passat dijous al matí el Mercat de Zona Nord, des d’on destaquen el bon comportament dels seus clients envers les mesures de seguretat | Xavi Terol

Send this to a friend