L’Ajuntament realitza seguiment telefònic a més de 3.600 persones majors

A la ciutat d’Alcoi més de 3.600 persones majors de 65 viuen sola, segons dades municipals. Per això, davant el confinament per la situació d’alarma, la regidoria de Persones Majors ha decidit cridar a totes aquestes persones.

L’objectiu és detectar si necessiten ajuda econòmica o de serveis, com l’acompanyament o fer la compra. Els professionals valoren l’estat de la persona, atenent el que ella transmet i a la seua pròpia avaluació i, si es creu necessari, es recomana la derivació a un servei o departament.

“En alguns casos hem detectat necessitats més específiques però, altres vegades, només cal escoltar-los, animar-los a expressar els sentiments de tristesa que puguen tindre i acompanyar-los, encara que siga des de la distància”, apunta Carol Ortiz, regidora de Persones Majors.

L’ajuntament ja ha atés, des que es va declarar l’estat d’alarma, a un total de 187 persones majors que han sol·licitat ajuda. D’ells, 39 per a comprar menjar, 25 per a comprar medicaments i 123 per a la gestió residus i altres necessitats.

Send this to a friend