Un total de 72 famílies en l’estudi de Covid de l’INE

Aquesta setmana ha donat inici l’Estudi Nacional de Seroprevalencia del Coronavirus, que es realitza per a conéixer les vertaderes dimensions de la pandèmia a Espanya. Es tracta d’estudiar l’estat immunològic de la població mitjançant una anàlisi sero-epidemiològic, que proporcionarà estimacions de prevalença d’infecció present o passada, amb suficient precisió.

En el departament de Salut d’Alcoi, l’INE (Institut Nacional d’Estadística) ha seleccionat tres zones censals amb 24 famílies cadascuna. Una a Ibi-Riu dels Caixes, una altra a Alcoi-La Fàbrica i una altra a Cocentaina.

S‘està cridant als seleccionats des dels centres de salut corresponents, per a consultar la seua participació voluntària en l’estudi. Les preses de mostres són en cada centre de salut, i excepcionalment en el domicili particular si el participant té impossibilitat per a desplaçar-se.

La duració de l’estudi és de nou setmanes, amb un grup de dotze famílies seleccionades la primera, altres dotze la segona i descans la tercera setmana. Es repeteix una segona i una altra tercera tanda. Se’ls dóna als participants informació per escrit, i tot està documentat.

Alerta policial
Des de la Policia Nacional han informat que es poden produir esporàdicament circumstàncies d’individus que aprofiten la cita de l’enquesta per a suplantar al personal sanitari amb la intenció de poder entrar en els domicilis. Ressaltar que sempre, abans de dur a terme cap actuació, es realitzen trucades telefòniques des del centre de salut, i es concreta cita amb els interessats. Tot això segons marca el protocol.

Àmplia representativitat
En el conjunt de la Comunitat s’ha seleccionat a un total de 6.600 persones. Per a garantir la representativitat de les àrees amb diferent densitat demogràfica, la mostra a cada província es distribueix de manera proporcional a la població, tenint en compte la grandària del municipi.

En total, s’han seleccionat 111 municipis de tota la Comunitat Valenciana (22 a Castelló, 40 a Alacant i 49 a València). A la província de Castelló es durà a terme en 528 llars, en la de València participaran 1.176 llars i en la d’Alacant en 960 llars, 72 d’ells en el departament d’Alcoi.

Foto: Clients guardant cua a les portes d’un supermercat de la ciutat. (Xavi Terol)

Send this to a friend