40dias40valientes homenatja els músics

Henry Wadsworth deia que “la música és el llenguatge universal de la humanitat”, i en aquests temps que ens ha tocat viure s’ha convertit en una eina imprescindible que juga un paper molt important.

L’alcoià @hazael_rico, autor d’aquesta il·lustració i dissenyador i músic a parts iguals, afirma que aquestes són les seues dues grans passions, per això ha decidit plasmar a aquest col·lectiu, que ell sent molt pròxim. Creatiu i perfeccionista, admet que els seus treballs “solen tindre síntesi gràfica, geometria i colors vius, encara que sempre estic en constant aprenentatge i m’agrada anar incorporant noves tècniques”.

Aquesta il·lustració forma part d’una sèrie iniciada el passat dia 1 d’abril en el perfil d’Instagram @40dias40valientes, un tribut espontani als col·lectius que estan donant la cara en la lluita contra el virus o que han sigut claus per a fer possible el confinament de la població. Així, des d’aquest perfil, cada dia es ret homenatge a sanitaris, bombers, transportistes, pescaters, expenedors de gasolina…

Hazael Rico reconeix que ha canviat la seua manera de valorar situacions tan quotidianes com “prendre’s una cervesa amb un amic o agafar la mà de la teua parella mentre passeges per la ciutat” i té clar que “la naturalesa està per damunt de l’ésser humà”. Confessa que dissenyar i crear música li ha servit per a tindre el cap distret, a més de mantindre el contacte amb els seus i no deixar de veure Netflix, i ens llança la reflexió que “tot això passarà i apareixerem en els llibres d’història”.

Les nostres GRÀCIES de hui va per a tots aqueixos músicxs que en un moment tan complicat continuen posant banda sonora a la nostra vida: els que ens regalen les seues cançons en forma de concert en un pati de veïns, els que amenitzen el nostre temps amb concerts en xarxes socials o fins i tot aquells que componen o modifiquen les lletres dels seus èxits per a generar consciència o animar-nos. Perquè el poder de la música és etern, i a més té la capacitat de fer-nos millors, relaxar-nos, fer-nos viatjar, somiar i fins a curar-nos.

Send this to a friend