“40 dies 40 valents” per a donar gràcies als col·lectius que lluiten contra la pandèmia

El dissenyador alacantí Miki Avilés signa la il·lustració que el col·lectiu “40 dies 40 valents” ha decidit dedicar als periodistes “per la seua labor responsable i professional durant aquest període, en el qual us ha tocat narrar el drama d’aquesta pandèmia però també els missatges esperançadors i solidaris de la nostra societat, fent-nos arribar un periodisme de qualitat, rellevant i molt útil”.

Tribut espontani

Aquesta il·lustració forma part d’una sèrie iniciada el passat dia 1 d’abril en el perfil d’Instagram @40dias40valientes, un tribut espontani als col·lectius que estan donant la cara en la lluita contra el virus o que han sigut claus per a fer possible el confinament de la població. Així, des d’aquest perfil, cada dia es ret homenatge a sanitaris, bombers, transportistes, pescaters, expenedors de gasolina… i a tots els professionals que com els periodistes i reporters, als quals dedica l’obra de Miki Avilés, continuaran sent fonamentals per a combatre la pandèmia.

Dissenyadors d’Alcoi i Villena

La iniciativa, creada per un grup de dissenyadors d’Alcoi i Villena principalment, ha aconseguit sumar més de mil seguidors en pocs dies, ha reunit obres de més de 50 il·lustradors com @AntonyoMarest, Jorge Tabanera @Gatotonto, Belén Payá @Belen_paia o Gemma Capdevila @capdevila_gemma i ja ha sigut replicada a Regne Unit amb el perfil @40days40heroes.

Encara que el projecte està només en la meitat del seu recorregut, els resultats han superat ja les previsions marcades pels seus organitzadors. Segons Pepe Valiente, un dels impulsors de la idea, “està sent una experiència màgica, perquè en un parell de dies hem muntat un grup de treball que qualsevol estudi somiaria i perquè els objectius de reivindicar la gràfica com un mitjà d’expressió i agrair a diferents col·lectius van tardar menys d’una setmana a complir-se. Estem il·lusionats i treballant per tindre llest el tercer objectiu, la possibilitat de vendre reproduccions de les obres i donar els beneficis a la investigació”.

L’organització ja està preparant un espai en www.40dias40valientes.com per a facilitar la adquisició de les làmines, destinant els beneficis a la investigació contra el Covid-19, a través de l’associació www.yomecorono.com

Més informació sobre “40 dies 40 valents”

És un homenatge artístic als col·lectius que han hagut de renunciar a romandre a les seues cases per a protegir als ciutadans durant aquesta crisi.

Cada dia, des de l’1 d’abril, aquesta plataforma publica una il·lustració dedicada a cadascun d’ells. Més de 50 il·lustradors de diferents punts d’Espanya estan ja col·laborant en la iniciativa impulsada per professionals de diferents estudis de disseny i comunicació.

La galeria s’exposa en el seu perfil d’Instagram @40dias40valientes i en la web www.40dias40valientes.com, on podran adquirir-se les làmines i realitzar donacions a www.yomecorono.com en benefici de la investigació contra el Covid-19 una vegada finalitze la quarantena.

Send this to a friend