Belenguer, en primera línia des de Barcelona

L’alcoià Pau Belenguer amb 23 anys treballa cada nit a Barcelona com a Tècnic Conductor d’ambulància, realitzant assistències a pacients.

Amb una jornada de 12 hores, la primera tasca de Pau és revisar i reposar tot el material necessari de la unitat així com els EPIS (Equips de Protecció Individual). “Nosaltres comencem el torn de les 20:30h, tenim el quadrant més ampli que són 21 guàrdies, 12 hores per guàrdia”, explica Belenguer.

Durant l’estat d’alarma, realitzen una mitjana de 10 serveis per jornada aproximadament, efectuant assistència prehospitalària. “Nosaltres estem en un Suport Vital Bàsic on ens trobem dos tècnics i en aquestes últimes setmanes el 90% dels casos que ateníem eren possibles Covid-19 o ja confirmats”.

Cada vegada que atenen un pacient en la seua pròpia casa, el traslladen i realitzen la transferència del malalt al centre hospitalari que corresponga. Finalitzada l’assistència, netegen i desinfecten la unitat, el material utilitzat i el mico reutilitzable segons protocols SEM (Sistema d’Emergències Mediques). El seu testimoniatge des de primera línia de la pandèmia és clar: “Les primeres setmanes va haver-hi desinformació i falta de protocols d’actuació, ningú s’esperava tant de contagi en tan poc temps”, i afig: “recorde la segona setmana del confinament com la pitjor. Tots els serveis eren pacients Covid greus i els hospitals no tenien llits disponibles ni respiradors per a tots. I com ja se sap, van realitzar medicina de guerra”.

Ara, amb la situació més controlada Pau Belenguer nota una millora, ja que “els casos Covid estan descendint”.

Foto: La seua jornada de treball són 12 hores diàries en torn de nit

Send this to a friend