S’anuncia una desescalada que es revisarà cada dues setmanes

La desescalada pel coronavirus ha començat, ha informat el president del Govern central, Pedro Sánchez. S’afrontarà en diferents fases i es preveu, si l’evolució de la pandèmia és favorable, que concloga el 22 de juny. Segons ha donat a conéixer el president de l’Executiu, el desconfinamiento seguirà uns passos que seran diferents, a partir de l’11 de maig, segons illes i províncies.

S’ha previst que, cada quinze dies, es farà una avaluació i sobre la base de la mateixa es prendran les decisions oportunes per al passe a les següents fases. En aquests moments ens trobem en una fase 0 en la qual es permet l’eixida dels xiquets, l’esport individual i passejos en família que viuen en el mateix domicili (a partir del cap de setmana). Es permetrà, a partir de dilluns, a l’obertura de determinats negocis (restaurants amb servei de menjar a domicili i perruqueries) sempre amb cita prèvia. També es permetran els entrenaments individuals d’esportistes federats i d’aquells pertanyents a lligues professionals.

En la fase 1 es permetrà el trànsit dins d’una mateixa província, també l’activitat en el xicotet comerç en condicions de “estricta seguretat”. Pel que respecta a la restauració, podrà obrir les seues terrasses al 30% de la seua capacitat (l’accés a l’interior no es permetrà). Els hotels reprendran la seua activitat, excepte en les seues zones comunes. En aquesta fase, els esportistes professionals passaran a una fase menys restrictiva.

En la fase 2, a partir del dilluns 25 de maig, obriran els espais interiors dels restaurants amb separació, s’obrin els centres educatius per a activitats de reforç i fills amb pares que treballen els dos (el curs començarà e setembre),
En aquesta fase reprenen l’activitat cinemes, teatres, concerts i llocs de culte, amb aforament reduït.

En la fase 3, a partir del 8 de juny, està previst flexibilitzar la mobilitat general i durant la mateixa serà recomanable l’ús de mascaretes. El comerç limitarà el seu aforament a la meitat i els restaurants veuran suavitzades les restriccions.
D’anar tot normal durant les diferents fases, el final d’aquesta desescalada es preveu per al 22 de juny, tornant d’aquesta manera a una “relativa” normalitat. Durant aquest temps s’anirà prorrogant l’Estat d’Alarma.

Send this to a friend