Miguel Juan Reig: “L’esport local no té data per al seu retorn”

Sense l’actual crisi sanitària, l’esport local estaria vivint dates de màxima intensitat. L’aturada va arribar just amb els campionats encarant la seua fase decisiva. En uns casos, afrontant les últimes jornades de la competició de lliga, en uns altres amb les primeres eliminatòries de play-off pel títol. En qualsevol cas, les competicions locals van haver de tindre la seua activitat en un moment crucial de la temporada i sis setmanes després de veure com els diferents campionats s’interrompien, segueixen sense tindre una data per al seu retorn.

El Centre d’Esports ja va anunciar la suspensió definitiva del Trofeu Filaes i la setmana passada van cancel·lar de manera definitiva la fase local de Jocs Esportius i el Esport en 3D, amb el que l’esport local es queda per primera vegada sense final de temporada des de la creació d’aquesta festa de l’esport fa més de tres dècades. “Ara mateix l’esport local no té data per al seu retorn”, ha explicat aquesta setmana el regidor d’esports, Miguel Juan Reig, qui apel·lava a la prudència i a destral les recomanacions de les autoritats sanitàries per a suportar l’actual crisi per la pandèmia del Covid-19. “Aventurar alguna cosa que no és a les nostres mans no seria assenyat i caldrà esperar al que dicten les autoritats sanitàries per a prendre decisions. Des del Centre d’Esports no hem parat de treballar, escoltant als diferents col·lectius i clubs de la ciutat. Comprenem les ganes que hi ha de tornar a l’activitat i més en el moment que estem de la temporada, on s’estan decidint els diferents campionats”.

El regidor d’esports detalla que caldrà passar abril i serà al començament de maig quan es posaran prendre algunes decisions. “En alguns casos hi hauran que donar per acabada la temporada, en uns altres igual es podria jugar alguna cosa, però ara mateix només podem apel·lar a la sensatesa i la prudència. Em consta que tant les lligues com els clubs locals estan treballant en diferents escenaris depenent de com evoluciona la pandèmia i les autoritats decideixen allargar més o menys el retorn a la normalitat”.

Miguel Juan Reig va voler recordar que l’activitat esportiva afavoreix el contagi pel contacte i la presència de públic. “És clar que anem cap a una altra realitat molt diferent a la que estàvem acostumats. Això suposa que l’esport haurà de prescindir durant un temps de les aglomeracions a les quals estava acostumat.

Caldrà esperar als diferents protocols que elaboren les autoritats sanitàries. Serà una volta a la normalitat lenta i amb restriccions a les quals no estàvem acostumats fins ara. Als esportistes locals els demanaria paciència i comprensió. Si tot va com desitgem tots prompte podrem començar a prendre decisions sobre la volta a l’activitat esportiva i la manera en la qual es realitzarà.

Ara és una mica precipitat, possiblement al començament de maig disposem de més elements per a saber en quin punt ens trobem i si és possible començar a marcar un calendari de tornada a la normalitat”.

COCENTAINA SENSE 24 HORES

Per part seua, Cocentaina ha anunciat la cancel·lació de les 13 Hores i les 24 Hores. “Esperem que al maig i juny de 2021 tornar amb més energia si cap”, resa la nota de premsa.

Foto: Miguel Juan Reig, regidor d’esports.

Send this to a friend