Els xiquets alcoians gaudeixen del seu primer ‘permís’ entre crítiques per l’incompliment de les normes

Els xiquets alcoians, com els de la resta d’Espanya, han pogut gaudir aquest diumenge del seu primer dia d’alleujament del confinament, després de sis setmanes sense poder eixir de les seues cases aïllats per a evitar la propagació del coronavirus. Des de les 9 del matí i fins a les 9 de la nit, els menors de 14 anys poden passejar amb un dels seus progenitors durant una hora, acudint al parc sense utilitzar les zones infantils i gronxadors, caminant al llarg d’un quilòmetre pels voltants de les seues llars, fins i tot se’ls permet jugar a la pilota i muntar amb bicicleta o patinet si ho desitgen.

Les autoritats recorden que l’eixida dels xicotets ha de ser acompanyada d’un únic adult per família, i un màxim de tres xiquets al seu càrrec. I és que al llarg de la jornada s’han detectat situacions d’incompliment de les normes establides pel Ministeri de Sanitat, arribant a haver d’intervindre la policia per a informar alguns pares que no poden eixir al carrer els dos alhora, ja que de moment l’alleujament està especialment pensat per als més xicotets de la casa.

En algunes zones de la ciutat, de fet, s’han produït certes “aglomeracions” i excessiva afluència de persones, sense que es respecten les mesures de seguretat vigents, alguna cosa que ha causat la indignació de molts ciutadans que han mostrat el seu malestar a través de les xarxes socials.

Hi ha en ciutats, com València, que fins i tot es plantegen multar als veïns si es produeixen imatges com les de hui, amb la presència desmesurada d’adults i xiquets en alguns moments del dia. A Alcoi, tot cal dir-ho, l’empitjorament del temps al migdia ha impedit que a la vesprada es repetisquen escenes d’acumulació de gent viscudes al matí en algunes avingudes i jardins de la població.

Send this to a friend