El 2019 es tanca amb una execució pressupostària del 90%

A tancament de l’any 2019, l’Ajuntament d’Alcoi va realitzar una inversió real de 7.840.582 euros, una xifra que situa al pressupost municipal en el “més inversor dels últims 10 anys” segons s’apunta des del Consistori alcoià; i que supera en dos milions les dades de l’any anterior. La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, destaca que “tenim el pressupost més inversor de la dècada, amb un resultat pressupostari positiu, un pagament als proveïdors molt fluid, un endeutament que continua sent històricament baix i amb un compliment d’al voltant del 90% en despeses i ingressos corrents”.

A més, aquesta dada suposa una execució pressupostària d’al voltant del 90%, destacant les inversions del carrer Entença, els polígons industrials i l’administració electrònica. En el cas de les previsions d’ingressos corrents, en els quals es troben les taxes i impostos, s’ha produït un compliment del 92,78%.

D’altra banda, cal assenyalar que l’any es va tancar amb un resultat positiu de 263.183 euros, la qual cosa per a l’Ajuntament “posa de manifest en quina mesura els recursos pressupostaris de l’exercici han sigut suficients per a finançar les despeses pressupostàries”.

NIVELL D’ENDEUTAMENT

Així mateix, el nivell d’endeutament de l’Ajuntament d’Alcoi continua baixant, i s’ha situat en el 41,15%, és a dir, dos punts menys que l’any anterior quan aquest percentatge era del 43,69%. El consistori apunta que “respecte a la regla de despesa cal indicar que l’ajuntament ha invertit 3,3 milions més del que aquesta regla permetia afectant l’estabilitat pressupostària en 3,5 milions”. Però afig que en tractar-se d’inversions executades i ja pressupostades en altres exercicis pressupostaris “no serà necessari adoptar cap mesura per part de l’ajuntament, atés que no afecten l’estabilitat futura”.

Finalment, respecte al romanent de tresoreria, cal assenyalar que l’Ajuntament té un romanent ajustat negatiu de 558.000 euros. Això és així pel fet que malgrat tindre drets de cobrament reconeguts per valor de més de 3 milions, les normes obliguen a qualificar-los com a dubtós cobrament de manera preventiva.

Send this to a friend