El Govern autoritzarà el desconfinament per a practicar esport a partir del 2 de maig

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha donat a conéixer en la seua compareixença d’aquest dissabte que Espanya iniciarà a partir de la setmana pròxima un pla de desescalada per a continuar amb l’alleujament progressiu del desconfinament, que s’iniciarà demà mateix amb l’eixida dels menors. Entre les novetats anunciades es troba l’autoritzar la pràctica esportiva individual i els passejos per a les persones adultes, a partir del 2 de maig, si l’evolució de la crisi sanitària continua sent positiva, tal com ve ocorrent en els últims dies.

Sánchez ha avançat que el pla de desescalada serà presentat per a la seua aprovació en el Consell de Ministres del dimarts que ve, alhora que en els pròxims dies s’aniran coneixent més detalls sobre aquest desconfinament progressiu, que ha avançat el cap de l’Executiu, serà “gradual”, és a dir, “per etapes”, com també “asimètric”, això és, no afectant per igual als diferents territoris geogràfics, ja que la propagació del virus i la repercussió de la pandèmia no ha sigut la mateixa en totes les comunitats autònomes. En qualsevol cas, Sánchez ha precisat que les mesures seran dirigides igualment pel Govern i segons les recomanacions del comité tècnic que assessora les autoritats sanitàries i, al seu torn, l’OMS.

També el president del Govern ha remarcat la necessitat d’impulsar la volta a l’activitat dels diferents sectors econòmics paralitzats des de la declaració de l’estat d’alarma, el passat 14 de març, fent especial esment del comerç, la restauració i l’oci, encara que amb limitacions i la seguretat adequada.

Send this to a friend