Els experts aconsellen transmetre tranquil·litat als xiquets en les eixides

Els menors de 14 anys podran acudir a fer una passejada al costat d’un progenitor a partir del dia 26 d’abril, i ara què?. “Arribat el moment sorgeix la por i la incertesa sobre aquest tema, però no cal fer una altra cosa que seguir les pautes marcades pel nostre Govern quant a com realitzar les eixides i fer ús del sentit comú i de la nostra responsabilitat com a pares, per a a més aconseguir optimitzar la salut mental dels més xicotets”, recomana María Pérez, psicòloga especialista en psicopatologia i salut.

“Els xiquets necessiten prendre alguna cosa l’aire i el sol, mirar en la distància, passejar i córrer una mica, si es prolongara el confinament total durant més temps podrien començar a aparéixer problemes cognitius, emocionals i fins i tot d’obesitat”, adverteix la terapeuta en relació a la por que manifesten alguns pares a l’hora de traure al carrer als seus fills plantejant-se, fins i tot, abstindre’s de fer-ho a partir de demà.

Sobre els efectes psicològics derivats del confinament més comuns en xiquets, María Pérez destaca “irritabilitat, nerviosisme, preocupacions exagerades, malsons i por sobre els efectes del virus. Fins pogueren aparéixer manifestacions físiques, reflecteixes del seu malestar emocional, mals de ventre o de cap, davant la dificultat de poder explicar el que els succeeix”. En el cas d’existir xiquets que presentaren clars signes d’ansietat, la psicòloga aconsella no esperar que passe l’estat d’alarma, “es pot fer ús de professionals que continuen treballant”.

De manera que la terapeuta insta als pares a “aprofitar” la mesura del Govern i passejar a l’aire lliure amb els seus fills. Això sí, considera convenient “conscienciar prèviament als xiquets de com serà aquesta eixida, que no serà l’habitual, la que ens porta a relacionar-nos; cal donar-los pautes als xiquets que puguen entendre-ho, que no podran jugar amb altres xiquets, ni acostar-se a ells, ni tocar baranes o altres coses, per difícil que semble, anticipar-los just abans d’eixir pot ajudar molt. No hem d’espantar-nos, ni cridar o alarmar-nos si toquen alguna cosa, cal mantindre la calma, no contribuïm a augmentar el nerviosisme o les seues fòbies”, insisteix.

Send this to a friend