Tota la plantilla renovaria en cas d’ascens a Segona B

Estan sent dies complicats a nivell de despatx en el Deportivo. L’absència d’un full de ruta per al denominat futbol no professional –Segona B i Tercera– té als clubs al límit i en alguns casos a la vora del col·lapse. Segueix sense haver-hi una definició sobre la resolució de l’actual temporada que situa als equips a la vora d’un atac de nervis veient que les setmanes passen i han de fer front a una sèrie de compromisos que en la majoria de casos comença a ser una càrrega insostenible davant la falta d’ingressos.

En els clubs comença a viure’s una calma tibant a l’espera de moviments definitius. Les últimes informacions que els arriben és que hauran d’esperar alguns dies més –d’una setmana a deu dies– fins que la Federació resolga el desenllaç de l’actual curs. Fins ara tot el que saben és el que va eixir a la llum la setmana passada amb les propostes d’un play-off exprés per a resoldre els ascensos o la creació d’una Segona B Pro, amb el que la Segona B que ara coneixem passaria a convertir-se en una Tercera encoberta.

Eixa falta de consens preocupa bastant en l’Alcoyano. El seu director esportiu, Josele González, part fonamental en l’organització del club aquesta temporada, confessa que “serà impossible tindre a tots contents, sempre hi haurà algú en contra. El que ha de fer la Federació és prendre una decisió ja, és urgent, els clubs no poden seguir amb la incertesa actual. La Tercera no és com la Primera o la Segona on hi ha uns recursos, ací malvivim amb una economia de guerra. No podem esperar una setmana més. Són ja sis sense jugar i pel que s’està parlant ens ficarem en la setena i encara no hi ha res en clar. No podem seguir més temps amb aquesta incertesa. És catastròfic per a un club com l’Alcoyano”.

El responsable de la confecció de l’actual plantilla té clar que tot el retard que s’acumule en la presa de decisions, “no sols es deixarà sentir en el tancament de l’actual temporada, també tindrà efectes negatius de cara a la pròxima i sincerament em preocupa bastant. Hauran clubs que ni tan sols podran començar. Si finalment no es reprendrà la competició, que es diga d’una manera oficial, si la intenció és que tampoc hi haja descensos, que també s’explique. És una manera d’estalviar un munt de problemes a molts clubs, que podrien haver resolt ja la temporada i arribar a un acord amb els seus jugadors i empleats. La incertesa actual no sols tindran una repercussió en la temporada que estem, també en la pròxima amb el problema de la falta d’espónsors, la baixada de les subvencions oficials o la impossibilitat de fer socis”.

El seu full de ruta la té clara, Josele González considera que els més assenyat “és donar per acabada la temporada i que els campions pugen directament. No veig viable la celebració d’un play-off exprés perquè ni la Segona B ni molt menys la Tercera estem preparats com el futbol professional amb instal·lacions perquè els seus futbolistes puguen entrenar de manera individual o en grups reduïts en diferents camps. Tampoc disposem dels mitjans econòmics per a fer tests diaris als jugadors i membres del cos tècnic. Això de la Segona B Pro podria ser una ruïna per a alguns clubs i es deixaria fora a equips com l’Hèrcules que s’ha gastat una dinerada per a tornar al futbol professional. La Segona B que tots coneixem quedaria com una Tercera encoberta, però amb més despeses i sense tant d’atractiu. En canvi veig com una gran oportunitat que els filials tinguen la seua pròpia lliga com succeeix en altres països i evitar decisions com la que maneja el Barça d’alinear a Ansu Fati si finalment hi ha play-off d’ascens”.

Mirant amb perspectiva, el disseny de la plantilla de la pròxima temporada estarà en funció de la categoria que ocupe. Si l’equip segueix una altra temporada en Tercera, la totalitat del planter quedarà lliure, però si hi ha ascens a Segona B, automàticament tota la plantilla en bloc quedarà renovada i amb un any més de contracte. No sols val per als jugadors amb llicència sènior, també per als tres canterans amb fitxa sub’23, cas de Jorge Moltó, Josué i Migue Aracil, que per edat continuaran tenint aquesta llicència la temporada que ve.

Send this to a friend