Uns 8.500 xiquets veuran alleujat el confinament eixint al carrer des de demà

Era una mesura reivindicada per tots els sectors de la societat i demà diumenge, per fi, serà un fet. Els menors de fins a 14 anys, uns 8.500 a Alcoi segons el padró vigent, podran eixir de casa per a fer una passejada de com a màxim una hora, alleujant d’aquesta forma el confinament familiar en el domicili, que no obstant això encara es prolongarà fins al pròxim 9 de maig.

Després de diversos dies d’intensa polèmica i confusió per un primer anunci del Govern en el qual s’autoritzava l’eixida dels xiquets per a acompanyar als seus pares a realitzar la compra o acudir al banc, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, rectificava en nom de l’Executiu explicant que els menors anaven a poder fer passejos controlats amb un adult durant una hora al dia, entre les nou del matí i les nou de la nit, a una distància d’un quilòmetre al voltant del seu domicili i sense accedir a zones de gronxadors i instal·lacions esportives. “Aquestes eixides controlades tenen múltiples efectes beneficiosos per als menors, tant a nivell físic com emocional, especialment per a aquells que viuen en llars més vulnerables, perquè no en totes les llars tenen les mateixes condicions ni tots els estils de vida són iguals”, remarcava Illa.

Mentrestant, per part de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha informat última hora que seguint les ordres de les autoritats sanitàries fetes públiques aquest dissabte, els parcs sí que estaran oberts, però no les zones de jocs infantils que han sigut precintades i no podran ser utilitzades, incloent bancs i altres elements comuns. En canvi, com ja va avançar el Govern, els menors poden portar els seus propis joguets, i insten als pares a mantindre “controlats” als seus fills per a afavorir la distància social i evitar riscos.

També aclarien que no es pot anar a llocs com la via verda o els paratges naturals de la ciutat, igual que demanen evitar planificar les eixides amb xiquets en les hores de “màxima afluència”.

Send this to a friend