Ciudadanos exigeix mesures de suport als empresaris de la Festa

La portaveu de Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament d’Alcoi, Rosa Garcia, ha anunciat que demanarà “una intervenció municipal davant la situació que travessa la indústria relacionada amb el món de les festes”. Com a primera acció, la portaveu exigirà en el pròxim ple municipal “que informe sobre les mesures de suport al sector que s’implementaran”.

García ha explicat que “un dels col·lectius especialment afectats per la situació generada pel Covid-19 són indubtablement els artesans, dissenyadors, i diferents tallers que desenvolupen la seua activitat entorn de les festes de Moros i Cristians”. Segons la portaveu de Cs, “després de la suspensió de les celebracions amb motiu de Sant Jordi i la previsible cancel·lació de les festes patronals d’Alcoi i d’altres de poblacions del nostre entorn, els empresaris han manifestat que, desgraciadament, tot indica que s’enfronten a un any econòmic en blanc”.

A conseqüència d’aquesta situació, García ha reiterat que defensarà “que es desenvolupen accions encaminades a ajudar a aquest col·lectiu per la seua especial significació i el context en el qual ens trobem, mereixedor d’una protecció específica”.

Per culpa de la crisi del coronavirus, Alcoi podria enfrontar unes pèrdues de fins a 25 milions d’euros, que és l’impacte econòmic que es calcula generen les Festes de Sant Jordi. En l’edició en paper d’aquest dissabte de El Nostre Ciutat, dediquem un ampli reportatge a les conseqüències d’una eventual cancel·lació de la Trilogia per als sectors econòmics afins, que no obstant això ja pateixen els efectes de l’ajornament per l’estat d’alarma.

Send this to a friend