Guanyar proposa nou mesures per a fer costat al sector cultural de la ciutat

Sandra Obiol, portaveu de la plataforma Guanyar Alcoi, ha presentat un total de nou mesures amb la finalitat de fer costat al sector cultural d’Alcoi, ja que apunta que “la cultura ha sigut sempre un dels trets característics de la nostra ciutat de la qual gaudim totes i tots, però darrere hi ha persones, hi ha famílies, i fa falta que des de l’Ajuntament s’implementen mesures concretes per a enfortir el sector, a més de les quals ja hem presentat per al sector econòmic en general.”

Per això, amb les circumstàncies actuals, la plataforma Guanyar han traslladat al govern les següents mesures:

1. Fer un diagnòstic de les conseqüències, proposant diferents escenaris d’acció segons la velocitats de desconfinament.

2. Posar noves dates a tots els espectacles i actes culturals previstos per a aquests mesos de confinament sense que s’hagen de ser anul·lats, només ajornats.

3. Buscar la manera per a poder fer una bestreta d’una part acordada com s’està estudiant en altres localitats.

4. Incrementar la despesa dirigida a la compra de llibres per a les biblioteques municipals i les escoles i comprar en les llibreries de la ciutat.

5. Implementar una partida per a l’adquisició d’obres d’art que incrementen el patrimoni de les alcoianes i alcoians

6. Posar un servei de préstec a domicili segur per part de les biblioteques municipals.

7. Dirigir una partida per a finançar la producció municipal de xicotets actes culturals en format streaming mitjançant les plataformes digitals.

8. Establir col·laboració amb les localitats de la mancomunitat per a poder exhibir i finançar aquestes càpsules de cultura.

9. Plantejar una campanya de sensibilització i difusió per a procurar uns espais culturals assegurances quan siga possible anar eixint del confinament.

Send this to a friend