Elaboren una guia per a empreses del tèxtil interessades a fabricar màscares

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball (Fevecta) publicaran una guia destinada a personal emprenedor i empreses i cooperatives del tèxtil interessades a fabricar màscares. La guia estarà disponible en el Portal de l’Emprenedor: consultar ací.

L’objectiu és posar a la disposició de les persones interessades a iniciar línies de negoci en la fabricació d’aquest material sanitari les condicions que es requereixen per a la producció de màscares homologades.

D’altra banda, la Conselleria i Fevecta estan desenvolupant un programa mitjançant el qual el sector tèxtil cooperatiu i les empreses socials puguen produir material sanitari i de protecció enfront de la COVID-19.

D’aquesta manera, es pretén facilitar l’accés a la contractació pública de les empreses d’economia social del sector tèxtil, així com d’altres sectors similars, com el calçat, que no tenen estructura suficient per a accedir a les homologacions i permisos necessaris per a produir i comercialitzar producte sanitari i de protecció laboral.

En aquest sentit, la Conselleria d’Economia i Fevecta estan elaborant els protocols i guies d’homologació per a facilitar les llicències i certificacions necessàries.

Aquest programa, que agrupa a tot el sector cooperatiu valencià, amb cooperatives que ja han començat a produir les seues primeres unitats pretén secundar-se en el sector tèxtil valencià per a promoure un model de proveïment de bates i màscares basat en la proximitat i en els valors de l’economia social.

D’aquesta manera, s’aconsegueixen tres objectius: introduir la innovació en un sector molt tradicional; posar en valor el treball que moltes de les empreses de l’economia social estan ja realitzant de manera voluntària i altruista, i fomentar la intercooperació i la creació de cooperatives.

La publicació de la guia i la incorporació de cooperatives són iniciatives que s’emmarquen en la política de reconversió de la indústria tèxtil que està impulsant la Conselleria d’Economia, en col·laboració amb Aitex, amb la finalitat de fabricar diversos productes per a la protecció davant la COVID-19, comptant també amb les cooperatives socials.

Send this to a friend