Suma permetrà el pagament fraccionat de l’IBI fins a 12 mesos sense interessos

La Diputació d’Alacant permetrà el pagament fraccionat de l’Impost de Béns immobles (IBI) fins a 12 mesos sense interessos a les famílies en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu que aquestes puguen fer front en millors condicions als tributs municipals.
La diputada i vicepresidenta de SUMA, María Gómez, ha explicat que amb aquesta decisió “pretenem alleugerir la càrrega fiscal als nostres ciutadans en un moment en el qual la crisi del coronavirus ha reduït de manera considerable els ingressos en moltes llars”. “Amb aquesta mesura, que no comporta recàrrec ni interessos, tot aquell que vulga acollir-se a la mateixa comptarà amb un període de fins a un any per a anar afrontant, de manera més còmoda, el rebut de l’IBI”, ha explicat.

L’opció de fraccionament per al pagament dels tributs que de manera ordinària ve oferint Suma des de fa anys permet l’abonament en terminis que oscil·len entre els tres i els sis mesos amb l’interés legal dels diners. Ara, de manera extraordinària, s’ofereix la possibilitat de sufragar aquest impost en dotze mesos i, per primera vegada, no s’aplicaran interessos a aquest fraccionament.

A més, Suma també ha ampliat en un mes el termini del pagament de l’IBI, per la qual cosa els ciutadans tindran fins al 6 de novembre per a abonar-ho en aquells municipis que tenen delegada en l’organisme de la Diputació d’Alacant la gestió dels seus tributs. “L’objectiu és alleujar, en la mesura que siga possible, la situació econòmica de les famílies i facilitar, hui més que mai, el compliment de les obligacions tributàries”, ha insistit Gómez.

Send this to a friend