El canterano que va preferir l’aventura de provar a l’estranger a jugar en el Alcoyano

Al començament de gener, amb l’obertura del mercat hivernal de fitxatges, va haver-hi una història que va frustrar especialment a Josele González com principal responsable d’aqueixa ‘alcoyanización’ de la primera plantilla de l’Esportiu després d’anys d’esquena a la pedrera.

Hi havia un futbolista que no volia saber res de l’Alcoià i espentat pel seu representant estava disposat a fer les maletes per a tractar d’obrir-se camí en la Primera Divisió d’una lliga menor a Europa. En la secretaria tècnica blanc-i-blava assenyalaven a l’intermediari del futbolista com principal instigador de la fugida, quan el futbolista havia aconseguit el que ningú de la pedrera havia aconseguit en molt de temps en el Alcoyano, ser titular el dia del seu debut sent encara jugador del Juvenil. Després de dies de tires i aflora, el Alcoyano va acabar cedint i el futbolista es va eixir amb la seua, obtenint la llibertat per a marxar-se a un altre club, en aquest cas a provar fortuna en una lliga estrangera.

És la història d’Álex Méndez, un nom que potser a la gran majoria d’afeccionats blanc-i-blaus no li diu res però que en la història d’aquesta temporada quedarà que va arribar a estrenar-se amb el primer equip de l’Esportiu. I no ho va fer de manera testimonial, disputant els últims minuts per a perdre temps, va ser titular encara que va acabar sent substituït. Va succeir al desembre passat en el partit que els de Vicente Parras van disputar a Silla. Aquell dia no estaven ni Raúl González ni Rubén Garcés, amb el que Navarro va tindre jugar de central formant tàndem amb Camús, mentre que un xaval de la pedrera, que venia apuntant bones maneres en el Juvenil de Lliga Nacional, va ser el triat per a col·locar-se com a lateral esquerre. Aquell debut com a blanc-i-blau el va utilitzar el representant d’Álex Méndez per a forçar la situació del xaval i convéncer tant al jugador com al Alcoyano que el seu futur passava per una aventura a l’estranger, quan qualsevol canterano haguera sospirat per quedar-se.

Álex Méndez va acabar obtenint la llibertat i el 10 de gener aterrava a Eslovàquia per a jugar en el Michalovce FC, de la Primera Divisió d’aquest país. “Si em vaig equivocar o no, no ho sé. He fet el que m’ha semblat més convenient”, reconeixia aquesta setmana en la web Futbol Juvenil, en la qual feia un repàs al que va ocórrer després de la seua precipitada marxa de l’Esportiu.

Álex Méndez, de 19 anys, no és alcoià, és d’Elx. El seu fitxatge forma part d’aqueixa política de captació que desenvolupa la secretària tècnica del club en la cerca de jugadors per a reforçar al Juvenil de Lliga Nacional que no són només de la comarca, també de la província o de poblacions de València pròximes a la nostra ciutat. El davanter Peiró, un habitual de Parres en les últimes convocatòries, és de Canals.

Quan va arribar Álex Méndez a Eslovàquia, la seua lliga estava detinguda per l’aturada hivernal, es va reprendre el 14 de febrer i el 7 de març es va suspendre la competició pel coronavirus. El zaguero encara no ha pogut debutar amb el seu nou equip. “És un futbol més físic, el canvi ha sigut bastant radical, però tot és adaptar-se, al final el futbol és igual a tot el món”, ha confessat en Futbol Juvenil.

Foto: Álex Méndez va jugar temporada i mitja en el Juvenil blanc-i-blau

Send this to a friend