Dol en el bàsquet local per la defunció de Santi De l’Àguila

La lliga local de bàsquet i l’esport alcoià en general camina aquests dies bastant consternat després d’assabentar-se de la sobtada defunció d’un dels seus jugadors més carismàtics. Dimarts passat es va conéixer l’òbit de Santi De l’Àguila, jugador dels Cides. Va ser la pròpia filà qui a última hora de la jornada del dimarts es feia ressò d’aquesta terrible pèrdua. Santi De l’Àguila era especialment conegut en el col·lectiu del bàsquet en el qual es va iniciar de xiquet. Tenia 43 anys i portava més de dues dècades jugant ininterrompudament en la lliga local.

Després d’iniciar-se en el bàsquet federat, va voler seguir en actiu en l’emergent campionat local, sent el seu primer equip La Salle allà per 1997. Va ser un pas efímer, ja que de seguida va fitxar pels Cides, equip del seu filà, en el qual portava vint anys i era un dels pilars d’un equip acostumat a barallar pel títol de campió local. Santi De l’Àguila era un aler amb bon tir, efectiu a l’hora d’entrar a canastra i difícil de parar per la seua altura. Va deixar el seu segell personal en l’últim partit que va disputar el seu equip en la lliga regular al febrer passat. El Filà Cides va guanyar 91-60 al Sant Roc i Santi De l’Àguila va anotar 20 punts.

Era un exemple de superació. Fa un any va superar un tumor per a tornar a jugar una altra vegada. Un vessament cerebral se l’ha emportat aquesta setmana.

Send this to a friend