La ASJ prefereix no “aventurar-se” a donar una data per a la Trilogia

El món de la Festa podria estar començant a fer els seus primers moviments de cara a una possible data per a la Trilogia, segons han publicat diversos mitjans, entre ells Alacant Plaza, el qual apunta als dies 3, 4 i 5 d’octubre, data per a la qual les filaes, suposadament, han preguntat a carrossers i bandes musicals la seua disponibilitat.

No obstant això, aquesta informació no ha sigut confirmada des de la Associació de Sant Jordi (ASJ), entitat organitzadora de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi.

De fet, el president d’aquest òrgan, Juan José Olcina assegura que prefereix no “aventurar-se” a donar una data exacta principalment perquè desconeix l’evolució de l’actual crisi sanitària provocada pel nou coronavirus.

APROVACIÓ EN ASSEMBLEA
A més, perquè s’estipulen de manera oficial els nous dies s’han de fer diversos passos, segons comenta Olcina. Aquests són, que l’Assemblea de la ASJ els aprove, traslladar la decisió a l’Ajuntament d’Alcoi, i d’altra banda, a causa de la situació sanitària excepcional que s’està vivint, rebre l’autorització per part del Ministeri de Sanitat per a reunir un número tan elevat de persones.

Quant a la necessitat de comunicar al consistori alcoià la decisió presa des de l’Assemblea de la Associació, Juan José Olcina recorda que aquestes eren les últimes festes englobades dins de l’acord entre l’Ajuntament i la ASJ mitjançant el qual es van marcar les dates de la celebració de la Trilogia dels últims quatre anys, i que en aquest sentit, abans que succeïra tot això del nou coronavirus, la intenció d’Olcina era la de renovar aquest acord per a estipular les dates dels pròxims anys de Moros i Cristians.

D’aquesta forma, el president de la ASJ insisteix que la intenció és que la celebració de les festes de Moros i Cristians siga després de l’estiu, però es mostra previngut davant les decisions fermes per estar “vivint una cosa tan extraordinària” i reitera la necessitat d’esperar a veure el desenvolupament de la pandèmia per a oficialitzar les dates de la Trilogia. Olcina detalla que aquest fet resideix en què encara no s’han pautat les restriccions que es donaran tant a curt, com a mitjà i llarg termini per part del Govern, entre les quals podrien trobar-se evitar les aglomeracions, o fins i tot guardar la distància pertinent que s’està tenint en compte actualment.

El president de la ASJ posa d’exemple que “no se sap quan deixaran fer una festa en una discoteca”, per la qual cosa, és molt complicat augurar unes dates per als Moros i Cristians, per tot el que la seua celebració comporta.

PROGRAMA PREVI D’ACTES
D’altra banda, prèviament a les festes hi ha un extens programa d’actes que es duen a terme que solen donar principi al voltant d’un mes abans, com el descobriment del cartell que sempre té lloc l’1 d’abril com a tret d’eixida als actes i a la programació dels Moros i Cristians, així com la presentació de la Revista de Festes, algunes processons o les destacades Glòries, tant la infantil com l’oficial.

El desconeixement de l’evolució de la situació, aconsegueix, segons Olcina, la decisió sobre aquests actes, “igual els fem que igual no”.

Des de la ASJ es continua treballant de manera telemàtica per a tractar de tindre-ho tot a punt de cara a l’aixecament de l’estat d’alarma i posar-se en marxa, en la mesura que siga possible, i ateses les probables restriccions, per a preparar les noves dates i gestionar amb tots els proveïdors i persones implicades, com per exemple, les bandes musicals, la seua disponibilitat per als dies triats.

CONCURSE APARADORISME
Després de l’ajornament dels Moros i Cristians, aquesta mateixa setmana la ASJ ha anunciat que l’II Concurs d’Aparadorisme també es retarda, i des de la junta directiva s’ha acordat mantindre la convocatòria per a “quan es puguen celebrar les festes”. També han decidit que “les sol·licituds de participació en el concurs rebudes fins al moment de l’ajornament seran vàlides per a la nova convocatòria”.

El termini per a presentar les sol·licituds finalitzava el passat dia 1 i es va obrir a mitjan mes passat.

El certamen té l’objectiu de premiar als aparadors i els comerços millor ambientats en una iniciativa impulsada des de la Associació de Sant Jordi, amb l’assessorament i ajuda de la Cambra de Comerç d’Alcoi, ACECA i la Federació de Comerç d’Alcoi.

Foto: Imatge d’arxiu de les festes de Moros i Cristians del passat any 2019

Send this to a friend