Els tràmits laborals durant l’estat d’alarma col·lapsen a les assessories

Gestors administratius, economistes i assessors laborals es troben desbordats aquests dies amb el devessall de decrets en l’estat d’alarma, preparant ERTEs i ara l’IRPF. Diversos professionals del sector confirmen que “fem d’assessors i quasi psicòlegs perquè la situació és molt complicada”.

La càrrega de treball augmenta decret rere decret, i tot això, tractant de complir amb les recomanacions sanitàries per a evitar contagis per coronavirus i mantenint la seua activitat com a servei essencial que són, inclòs en l’última llista del Govern.

Els departaments laborals de les gestories porten ja quasi tres setmanes a la vora del col·lapse, una sobrecàrrega de treball a la qual contribueixen els terminis reduïts i que des que es decretara l’estat d’alarma el 14 de març “cada dia s’anava dient una cosa sobre això del dia anterior”, lamenten les fonts consultades.

El més laboriós ha sigut l’esforç que ha suposat tindre als clients informats al dia de l’abast de les normatives que s’anaven aprovant, alhora que destaquen que “el pitjor és el que ens ve”.

Send this to a friend