‘Els oberts’: entre la caiguda i la pujada de l’activitat segons sector

Un grup de comerços d’Alcoi principalment del sector de l’alimentació, a través de la Cambra, l’Ajuntament i les agrupacions ACECA i Alcoi Comercial, han posat en marxa una iniciativa per a dur a terme un servei a domicili dels seus productes de manera conjunta. El llistat inclou un total de 14 establiments entre els quals figuren carnisseries, fruiteries, ultramarins, menjades per a portar, alimentació per a mascotes i una fleca.

El ritme de treball d’aquests comerços de caràcter essencial que poden romandre oberts durant l’estat d’alarma, varia segons el sector d’activitat al qual es dediquen. Així per exemple, des d’una de les carnisseries ens comenten que estan treballant a ple rendiment i que les primeres setmanes, fins i tot, van arribar a veure’s sobrepassats per l’increment de les vendes. En aquest sentit, confirmen que ja s’ha constatat una moderació en el volum de compra d’aliments, després de l’extraordinari repunt durant la primera setmana després de la declaració de l’estat d’alarma amb motiu de l’avanç del Covid-19.

Rubén Carbonell, gerent d’Ocells i Ous Luisa, explica que són sis persones treballant i “anem aguantat amb molt d’esforç, en la situació actual no podem plantejar-nos ampliar la plantilla”.

En canvi, Sagrari Jareño, del lloc de fruites i verdures Antonio Verdú, en el Mercat de la Zona Nord, calcula que les vendes s’hauran reduït a la meitat, fins i tot menys. “La gent aprofita i com no pot eixir, ho compra tot en el supermercat”, remarca, alhora que destaca la quantitat de “facilitats” que ofereixen als clients, ja que poden realitzar les comandes a domicili fins i tot a través de whatsapp.

Un comerç digital que també està beneficiant a establiments com a Piensos Silvestre, que ha vist incrementades les seues vendes online, però que pateix una caiguda de facturació general d’entorn del 70%.

Foto: Alguns comerços ja realitzen servei a domicili | Arxiu

Send this to a friend