Voluntaris i una empresa contestana col·laboren per a confeccionar màscares homologades

L’Ajuntament de Cocentaina està efectuant el repartiment de més de 640 màscares entre els comerços del municipi perquè puguen ser usades durant la crisi del Coronavirus. Les mateixes, segons la informació facilitada, seran utilitzades per aquells responsables d’establiments de productes de primera necessitat que estan cara al públic.

Des del Consistori contestà expliquen que les citades màscares han sigut cosides per un grup de voluntaris mentre que una empresa local s’ha encarregat d’aportar un teixit homologat que destaca per ser més segur que el cotó.

A més l’Ajuntament ha comprat les gomes al mateix temps que les treballadores del Centre de Respir es van encarregar de fer arribar aquests materials als quals van assumir la confecció. Finalment Protecció Civil està encarregant-se de repartir aquest producte entre les botigues locals “són màscares que no estan homologades per a ser usades en àmbits sanitaris però que si han sigut enviades a l’Institut de Neurociències de la UMH per a la seua esterilització. El lliurament es fa a aquells comerços que proveeixen de productes de primera necessitat com a fleques, carnisseries, fruiteries o verduleries”, informa l’edil de Comerç; Paqui Ruiz. Indicar que l’aportació de màscares a aquests comerços va començar dijous passat i continuarà en marxa durant els pròxims dies.

A més, cal ressaltar que dimecres passat 1 d’abril l’ajuntament de Cocentaina va portar a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi una donació de material per a la protecció d’aquelles persones que estan en primera línia de contacte amb el COVID-19: guants, ulleres, màscares d’alt filtratge, pantalles de plàstic, etc. Aquest material totalment homologat va ser adquirit en una botiga de la localitat abans que es van esgotar les existències i es va oferir a la direcció de l’hospital.

Foto: Kits de màscares que s’han repartit pels comerços

Send this to a friend