Diputació àmplia els crèdits al 0% a tots els municipis

La Diputació d’Alacant obrirà els crèdits al 0% que concedeix a través de la Caixa de Crèdit per a Cooperació a tots els municipis de la província amb l’objectiu que puguen atendre en les millors condicions possibles les necessitats derivades per la crisi del coronavirus. Es tracta de la primera vegada que la institució provincial posa a la disposició de la totalitat d’ajuntaments alacantins les seues operacions de tresoreria a curt termini, independentment de la població d’aquests. Aquesta mesura ha sigut adoptada per unanimitat en el Consell d’Administració de la Caixa de Crèdit celebrat via online i comportarà incrementar la disponibilitat creditícia de l’organisme fins als 11,1 milions d’euros.

El president d’aquesta entitat, Carlos Mazón, va explicar que la situació derivada de la pandèmia del Covid19 “ens està portant a adoptar mesures extraordinàries per a ajudar els nostres ajuntaments a fer front a les importants necessitats que aquesta crisi està generant”. Així mateix, la Caixa de Crèdit ofereix les millors condicions enfront de totes les entitats financeres i a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).

La Diputació d’Alacant va acordar fa unes setmanes, coincidint amb l’inici de l’epidèmia, ampliar les operacions de tresoreria a curt termini, disponibles fins llavors per a localitats amb una població inferior o igual a 15.000 habitants i per un import màxim de 60.000 euros, als municipis de fins a 30.000 habitants elevant l’import fins als 100.000 euros. Aquesta mesura obligue a incrementar dels 2 als 10 milions d’euros la reserva de la Caixa de Crèdit.

“Aquesta mesura deixava fora únicament a onze ajuntaments que, no obstant això, a partir de hui i gràcies a l’esforç de la Diputació, podran optar a aquests avantatjosos préstecs”, ha indicat Mazón, qui ha reiterat que l’objectiu és dotar de liquiditat als ajuntaments perquè “puguen fer front, en les millors condicions possibles, a totes aquelles actuacions i necessitats que aquesta pandèmia poguera ocasionar en els seus municipis”.

Condicions

Els ajuntaments podran optar a un crèdit per import màxim de 100.000 euros. El termini màxim d’amortització d’aquests préstecs és d’un any des de la signatura d’aquest. En cas que, arribat el venciment, el consistori no poguera retornar part o la totalitat de l’import sol·licitat, s’haurà de demanar la cancel·lació del préstec i, al seu torn, la concessió d’un nou. En aquest cas es procedirà a cancel·lar l’anterior per la quantitat pendent d’amortització. A més, el crèdit està exempt de comissions de qualsevol índole durant tota la vida aquest.

Send this to a friend