El confinament comença a donar resultats en la Comunitat a l’espera que es puga prorrogar fins al 26 d’abril

Les mesures de confinament han començat a donar bons resultats en la Comunitat Valenciana. Així ho ha confirmat aquest dissabte la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que per segon dia consecutiu ha informat del descens de casos positius de coronavirus en el conjunt de la Comunitat, registrant-se 46 menys que ahir, amb un descens d’11 a Alacant, on en les últimes 24 hores s’han comptabilitzat 114 nous contagis.

A més, Barceló ha comunicat que s’han produït també 103 altes hospitalàries més que ahir, amb un total de 695 en tota la Comunitat, de les quals 214 corresponen a la província d’Alacant. I també en aquesta línia de progressió positiva, hui hi ha 87 persones ingressades menys. En total, 1977 en tota la regió: 684 a Alacant, de les quals 143 romanen en UCI.

Per contra, hi ha hagut que lamentar 571 morts (245 en aquesta província), la qual cosa significa 60 morts més que ahir, alhora que Conselleria ha hagut de passar a intervindre altres dos geriàtrics, sent un total de 91 els que compten en aquests moments amb residents infectats de Covid-19. Aquests centres han elevat la xifra de morts a un total de 137 morts, sis més que en el dia d’ahir. A Alcoi ja es parla d’una quantitat pròxima a mig centenar en el focus de la residència d’Oliver.

“NO CAL BAIXAR LA GUÀRDIA”

Ana Barceló, que ha lamentat un dia més les “tristes notícies” oferides, ha remarcat que les xifres evidencien els “primers resultats” en la Comunitat de les mesures de confinament adoptades pel Govern central, que aquest mateix dissabte podria anunciar que prorroga l’Estat d’Alarma fins al 26 d’abril, tal com coincideixen a assenyalar nombrosos mitjans nacionals.

En tot cas, Barceló ha advertit que “no cal baixar la guàrdia”, ja que “retrocedir” en l’evolució dels contagis “seria fatal”, ha apuntat. Per això, a més de felicitar la ciutadania pel seu comportament, la responsable autonòmica ha instat a continuar sent “disciplinats” i intentar “no posar-nos ni posar als altres en perill”, ja que els efectes de les restriccions “s’estan començant a veure ara” i destaca que és “gràcies a l’esforç dels ciutadans”.

Send this to a friend